Deze fiets van VanMoof kan worden uitgeleend via bluetooth

VanMoof-Smartbike
Het Nederlandse fietsenbedrijf VanMoof heeft een fiets ontwikkeld die dankzij een slim slot via bluetooth kan worden uitgeleend aan verschillende mensen.

VanMoof presenteerde de fiets tijdens het Southwest-festival in Amerika. Daar zal hij deze zomer ook als eerste verschijnen, maar komt later ook naar Nederland. Dankzij een samenwerking met de fietsenverhuurdienst Spinlister kan deze slimme fiets aan mensen worden uitgeleend.

Regel alles vanuit één app
Een speciaal bluetooth-slot is in het frame van de fiets verwerkt, en kan alleen worden ontgrendeld met de Spinlister-app, nadat de eigenaar van de fiets het verhuren ervan heeft goedgekeurd. Dit gebeurt allemaal vanuit de app, om het zo gebruikersvriendelijk te houden. Een dynamo voorziet de fiets van stroom, al kan hij ook worden bijgeladen via de micro-USB-poort.

[gv data=”K0E3_qj3BIs”][/gv]

Het slimme uitleenslot is niet het enige wat van deze fiets een Smart Bike maakt. Ook zit er een gps-chip ingebouwd zodat de uitlener van de fiets altijd kan zien waar zijn tweewieler is, en maakt de fiets via het internet verbinding met de servers van VanMoof, zodat hij heel gemakkelijk op te sporen is als hij gestolen wordt.

Een touchscreen in het frame laat bovendien de snelheid zien, al zullen daar in de toekomst meer functies aan worden toegevoegd. De fiets updaten gaat immers heel makkelijk, dankzij de verbinding met de servers van VanMoof.

Sportief
De fiets ziet er sportief uit, en heeft zelfs een speciale drinkbekerhouder voor het stuur hangen. Volgens VanMoof was dit een voorwaarde van Spinlister, omdat Amerikanen daar hun Starbucks-koffie in weg kunnen zetten, zo vertelt VanMoof aan Nu.nl. De fiets moet tussen de 700 en 800 euro gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *