Deze fietshandvatten trillen als je moet afslaan

smrtGRIPS
Je smartphone als navigatiemiddel gebruiken terwijl je aan het fietsen bent is levensgevaarlijk, gelukkig zijn de smrtGRIPS hier om je de goede kant op de wijzen.

Het nieuwe bedrijf Boréal Bikes introduceerde onlangs de smrtGRIPS, twee handvatten voor je fiets, die middels trillingen laten weten wanneer je af moet slaan. Hierdoor kun je jouw telefoon in je broekzak laten, en je ogen en je hoofd dus volledig op de weg voor je richten.

Werkt met alle fietsen
Boréal Bikes koos er bewust voor om niet een volledige smartbike te lanceren, maar een kleine gadget, die op iedere fiets te installeren is. Dat gaat ook heel makkelijk: haal je oude handvat eraf, schuif de nieuwe rubber huls eromheen en vul die vervolgens op met de techniek van de smrtGRIPS.

smrtGRIPS-installatie

De smrtGRIPS maken via bluetooth verbinding met je telefoon. Door via een speciale app je navigatiegegevens in te vullen, worden deze vervolgens verstuurd naar de handvatten. Zodra je vervolgens dichter in de buurt komt van de afslag die je moet nemen, zal het rechter of linker handvat (afhankelijk van de kant die je op moet) steeds krachtiger gaan trillen.

Waar is je fiets
De smrtGRIPS sturen op hun beurt ook berichten naar je telefoon, zodat je altijd weet waar je je fiets geparkeerd hebt. Op dit moment loopt er een indiegogo-campagne om de kosten voor de handvatten te financieren. Daar kun je jouw eigen setje bestellen voor 68 dollar.

SmrtGRIPS-app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *