Deze Fifa-hacker staat terecht voor miljoenendiefstal

fifa fut hackers
De lucratieve manier om te verdienen aan de zwakke EA-servers is ontdekt.

Alhoewel er vaak discussie is over de lage hoeveelheid munten die gebruikers krijgen in Fifa Ultimate Team en de hoge prijzen van populaire spelers, verdient EA er bakken met geld mee. Er is namelijk geen andere (legale) manier om munten te kopen. Anthony Clark besloot hierop in te springen, maar moet nu op de blaren zitten.

De Amerikaan is één van de vier hackers die er verdacht van worden dat ze frauduleuze Fifa-software hebben gemaakt. De software liet het spel naar de EA-servers een teken sturen dat er wedstrijden waren gespeeld, terwijl dit niet het geval was. Gevolg: een enorme berg aan onterechte munten op het account van de softwaregebruikers.

De Amerikaan maakt deel uit van een groter hackerscollectief, genaamd RANE Developments. Anthony moet zich morgen verantwoorden voor de rechter in Texas vanwege het stelen en doorverkopen van virtuele FIFA-munten. Deze munten worden gebruikt voor de populaire Ultimate Team-modus, waarmee je jouw favoriete team kunt kopen en naar de top leiden. De munten verzamel je door spelers te verkopen en wedstrijden te spelen.

De hackers zijn gepakt door de FBI en hebben in de periode van 2013 tot september 2015 naar verluidt tussen de 15 en 18 miljoen dollar verdiend aan de illegale verkoop ervan. Alhoewel deze vorm van hacken niet goed te praten is, geeft het wel aan dat er een markt is voor de normaal gesproken veel te dure Fifa-munten. We zijn benieuwd hoeveel hackers er dit jaar nog uit hun bed worden gelicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *