Deze gadget maakt elke 30 sec. een foto van wat je doet

Memoto
Als je bezorgd was dat Google Glass een inbreuk zou zijn op je privacy, think again! Maak kennis met de Memoto. Dit is een kleine fotocamera die je (bijvoorbeeld) aan je shirt kan klemmen en die elke 30 seconden een foto maakt zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Freaky toch?

Dit project stond vorig jaar op Kickstarter toen ze probeerden om $50.000 op te halen, maar er was zoveel interesse dat de teller uiteindelijk stopte bij $500.000 en daarnaast kregen ze ook nog eens $655.000 aan startkapitaal van een investeerder.

Er zijn blijkbaar genoeg mensen die wel iets zien in een camera die zo’n 2.000 foto’s per dag maakt van alles wat je doet. Deze gadget roept echter wel de nodige privacy vraagstukken op, want je vraagt immers geen toestemming aan mensen voordat je foto’s van ze maakt.

Op Reddit ontstond daarom al snel een uitgebreide discussie over de privacy en het feit dat foto’s automatisch worden geüpload. Naar aanleiding daarvan werd besloten om de automatische upload functie niet standaard aan te zetten.

Via Kickstarter en de website van Memoto zijn inmiddels al zo’n 4.200 orders binnengekomen, maar wanneer deze gadget op de markt komt is nog niet bekend. De introductie wordt namelijk steeds opgeschoven, maar Memoto hoopt op ergens in 2013. (via: economist.com)

Zoals je hieronder kan zien is het idee van een lifelogging camera niet nieuw en was onder andere Microsoft er ook mee bezig.

Lifelogging camera overzicht

Hieronder nog een video met wat extra informatie.

[gv data=”4sVvCvIop7w”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *