Deze Galaxy S7-features komen van de iPhone

Live Photos
…Maar zijn niet door Apple bedacht.

Het is een vraag die steeds terugkeert: wie is er nu eigenlijk écht innovatief, Apple of Samsung? Vaker dan je denkt is het antwoord: geen van beiden. Neem nu deze twee ‘nieuwe’ camera-mogelijkheden van de S7.

Live Photos

Apple’s Live Photos houden het midden tussen foto en film, een soort GIF eigenlijk: druk op de foto en je krijgt een paar seconden beweging. Zijn mensen echt zo enthousiast over Live Photo’s? Leek me van niet, maar blijkbaar zag Samsung genoeg aanknopingspunten om iets vergelijkbaars in de S7 te proppen. Het enige echte verschil is dat de S7 daarbij geen gebruik maakt van 3D-touch, maar van een icoontje op het scherm. Natuurlijk zijn beiden een rip-off van Living Images van de Windows Phone, dus Apple hoeft echt niet te pretenderen hier een grote innovator te zijn.

Scherm flitst bij selfie

De iPhone 6s heeft een feature waarbij het scherm oplicht als je een selfie maakt, zodat het functioneert als flitser. Je vindt dit ook in de S7. Ongetwijfeld zal Apple dit zelf weer hebben afgekeken bij een Lumia of Xperia of iets dergelijks. In ieder geval heeft Snapchat iets vergelijkbaars, dus ook hier kunnen we niet van innovatie spreken.

Eén reactie

  1. En wat is de reden van dit artikel? Ik had verwacht een uitgebreid artikel te lezen van verschillende features die teruggeleid worden naar de eerste bedenker/uitvinder. Dit artikeltje slaat zo echt nergens op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *