Deze game kun je binnenkort spelen op Tesla’s

Deze game kun je binnenkort spelen op Tesla's
Waar dat grote scherm in het interieur wel niet goed voor is.

De auto’s van Tesla bevatten tal van eastereggs. Collega @CasperH maakte er al eens een video over. Of het nu echt van toegevoegde waarde is laten we even in het midden. Tesla geeft in elk geval een signaal af anders te willen zijn dan de meeste autofabrikanten.

Met het geavanceerde infotainmentsysteem van een Tesla kun je al diverse games spelen. Een aantal klassieke Atari-titels zoals Pole Position, Tempest en Missile Command bijvoorbeeld. Deze spellen kwamen met software update 9.0 naar de auto’s. Nu blijkt dat de autobouwer van plan is in elk geval nog een game naar het systeem te brengen.

In de podcast Ride the Lightning maakt Elon Musk bekend dat het spel Cuphead naar de Model S, X en 3 gaat komen. Het spel moet door middel van een update nog deze zomer speelbaar worden op de Tesla’s. De Amerikaanse autofabrikant heeft hulp gehad van de ontwikkelaars van Cuphead om de game speelbaar te krijgen op het scherm van de auto’s.

Het spel is een shooter dat als een soort tekenfilm gebracht wordt. Tesla en de makers hadden er nog een uitdaging aan de game goed werkend te krijgen op het systeem. Terwijl Atari-games draaien op simpele, oude technologie, is Cuphead een relatief moderne game. Je checkt gameplay van het spel in de video hieronder.

[gv data=”zVLuLQnCJo4″][/gv]

14 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *