Deze gamer speelt Gran Turismo Sport met zijn mond

Deze gamer speelt Gran Turismo Sport met zijn mond
Een reguliere controller of een stuurtje? Dat is niet weggelegd voor deze gamer.

Het is de nachtmerrie van velen en zeker als autoliefhebber moet je er niet aan denken om ooit je handen te verliezen naar aanleiding van een ongeluk. Helaas overkwam het de 25-jarige Alvaro Blanco. Naar aanleiding van een motorongeluk raakte Blanco gedeeltelijk verlamd. Hij heeft zijn handen en voeten nog wel, maar zal deze nooit meer goed kunnen gebruiken.

Sinds het ongeluk is het leven van de 25-jarige drastisch veranderd. Gelukkig kan de jongeman nog steeds een aantal dingen doen die hij zo leuk vond, zoals het spelen van games. Zijn favoriete game, Gran Turismo Sport, is nog steeds te spelen dankzij een aangepaste controller. Deze speciale controller werkt via een mondbesturing.

Met de controller, genaamd de Quadstick, kan Blanco gas geven, sturen en remmen. In de praktijk is de 25-jarige zo goed met het systeem, dat hij niet minder presteert dan een reguliere speler met een gewone controller of stuur. Blanco nam zelfs deel aan online competities in Gran Turismo Sport en wist het geregeld ver te schoppen. Polyphony Digital, de maker van Gran Turismo Sport, nodigde de gamer uit voor een event in Madrid. In de Spaanse hoofdstad ontmoette Blanco onder meer Kazunori Yamauchi, de geestelijk vader van Gran Turismo.

In de Spaanstalige video hieronder laat de gamer zien hoe hij Gran Turismo Sport speelt. Het resultaat van de race is zeker niet verkeerd.

[gv data=”cdgYblhAROs”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *