Deze gamers verdienen bakken geld met streamen

Auteur: , 1 Reactie
Streamen is een lucratieve business waar we allemaal al te laat bij zijn

Dat streamers zoveel cash toegestuurd krijgen in de vorm van donaties, is werkelijk belachelijk.

Dat er goud geld te verdienen valt met streamen via Twitch is ondertussen algemeen bekend, maar dat je niet langer rijke ouders of een gigantische studieschuld hoeft te hebben om een mager diploma te halen, dat is wat anders. Ik zit momenteel op over de €30.000,-, maar als ik eens ga streamen, is het blijkbaar binnen een week afbetaald.

Goud geld
Kaitlyn Richelle is een doorgewinterde Starcraft 2-speler die de game van ontwikkelaar Blizzard zelfs een tijdje professioneel heeft gespeeld. Toch verbaast het wellicht behoorlijk dat de Canadese schone met een 24-uur stream op Twitch zo’n $7000 dollar binnen harkte. Dat was volgens de duidelijk gechoqueerde blondine genoeg om haar rekeningen voor haar opleiding als arts te betalen.

Maar je hoeft zeker geen (ex-)prof te zijn om stevige knaken te verdienen. Josh Caron a.k.a BringTheParty streamt slechts een jaartje als hij $8000,- dollar aan donaties binnenhaalt. Hij hint tegenover TheVerge dat het nu, een jaar later, aanzienlijk meer dan dat is geworden. Hoe je het ook wendt of keert, een tweedejaars student die nog bij zijn ouders woont, mag zeker niet klagen over acht rugge. Wat voor grote kostenposten heb je immers in die situatie?

Hoe kun je geld verdienen?
Afgezien van talloze kleine donaties – of in het geval van Richelle een donatie van maarliefst $250,- dollar – moet het toch ergens anders vandaan komen? Met zoveel streamers moet het aantal mensen dat vrijwillig wat geld overmaakt toch langzaam afnemen? Nou, naast directe donaties (via PayPal of donatie-gigant Patreon) kan het publiek via Twitch een soort geanimeerde emoticons kopen waarmee je voor een streamer kunt ‘cheeren’. De grotere streamers krijgen ongeveer een cent per cheer.

Daar komt dan wel bij dat iedere donatie natuurlijk geld kost. Zo vragen zowel PayPal en Patreon voor een bijdrage van iedere donatie. Met andere woorden, een simpele donatie – om wat voor reden dan ook – pompt in elk geval wat centen in meerdere bedrijven wat goed is voor de economie. Dus… wie wil de economie een handje helpen en mijn studieschuld afbetalen via Patreon? Of een cheer misschien?1 reactie

Ik zie ook mijn kids youtube filmpjes kijken van gamers die een spel spelen en dat als een film kijken. Ik heb dat altijd een bizar fenomeen gevonden. Maar als je zo je geld kan verdienen….

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).