Deze gast heeft 197.4TB opslag op zijn kamer!

197-Terabyte-setup
Baal je ook wel eens als je geheugen van je PC weer bijna vol zit? Dan kun je overwegen om het voorbeeld van deze jongeman op te volgen.

Om deze belachelijke hoeveelheid opslagruimte te kunnen huisvesten, heb je een hele constructie nodig. Dat bewijst poster Houkouonchi op het Hardforum, met zijn brute set-up.

Zo kocht hij dertig 3-Terabyte hard-discs om zijn bestaande geheugen uit te breiden. Eenmaal geïnstalleerd ziet dat er zo uit:

197-Terabyte

Fotodagboek
Deze Terabyte-lover heeft zijn hele proces zorgvuldig vastgelegd met foto’s, zodat we meteen wat belangrijke vragen kunnen beantwoorden. Hoe werkt hij bijvoorbeeld die enorme hoeveelheid aan kabels netjes weg?

Daar heeft hij een handige kabelbak voor aangeschaft, die vervolgens door verschillende gaten in de muur de kamer uitgaan. Zo zit er een gaatje in de muur die naar de ‘master bedroom’ leidt, zodat de constructie aangesloten kan worden op een monitor, speakers en een muis. De rest van de snoeren gaan via een gat in het dak de zolder op.

197-TeraByte-kabels

Games en ‘andere dingen’
Maar waar wordt deze ruimte dan in hemelsnaam voor gebruikt? In zijn fotodagboek is Houkouonchi opvallend stil hierover, al geeft hij bij één van de opslagboxen ons wel een hint:

I use this box for my main storage of multimedia. It is primarily comprised of unlicensed anime/asian drama and some other stuff I would rather not say on this forum. I also use this as my gaming rig.

Games, een hele berg Aziatische dramaseries en animé en nog wat ander ‘onbekend’ materiaal dus.

Niet alleen binnen
Natuurlijk is deze set-up niet beperkt tot binnenshuis. Ook buiten de deur zijn er nog genoeg sporen te vinden van deze supercomputer. Zo herbergt een onschuldig uitziend kastje op de stoep een serving hub die hem verbindt met GPON (Gigabit Passive Optical Network):

197-TeraByte-GPON

Uiteraard heb je voor zo’n downloadmachine ook een fatsoenlijke internetverbinding nodig. De Fiber-kabel die in zijn PC steekt, levert de volgende Speedtest-resultaten op:

197-TeraByte-Speedtest

Zelf aan de slag?
Na al deze kabel- en hardwareplaatjes benieuwd naar de set-up van Houkouonchi? Die heeft hij netjes op zijn profiel uiteengezet. Zie je deze computertoren ook wel zitten, dan kun je onderstaande lijstje dus gaan afvinken:

– Supermicro SC846 Case
– Supermicro X9DR3-LN4F+
– Dual Intel Xeon E5 4650L (8 core, 2.6Ghz, 3.1 Ghz Turbo)
– EVGA Geforce gtx 670
– 192GB DDR3 PC-1333 ECC Memory
– ARC-1880ix-24 raid controller
– 24x4TB Hitachi SATA (raid6)
– ARC-1880x raid controller
– 30x3TB Hitachi SATA (raid6)

11 reacties

  1. je hebt tegenwoordig 2 TB micro SD kaartjes. link er 100 aan elkaar en je overtreft deze gast al. past in schoenendoos. klaar is kees. kost wel een hoop alleen.

  2. grappig dat zijn internetverbinding voor nederlandse begrippen totaal niet indrukwekkend is. Een gemiddeld digibeet gezin die door een ziggo/upc/glasvezel-verkoper ‘geadviseerd’ is, zit al snel aan het dikste abo vast. >150mbit down en in geval van glasvezel dan dus ook up. :’)

    Overigens aardig dat deze jongen de investering doet. Ik ga er vanuit dat hij ook wel het een en ander zal online zal delen:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *