Deze Lamborghini Gallardo LP560-4 is gekocht met Bitcoin

Lamborghini Gallardo LP560-4 gekocht met Bitcoins
De laatste weken is er heel wat te doen geweest over Bitcoins. Het vertrouwen in de digitale munt is er nog niet bij iedereen, maar we kunnen er in ieder geval niet meer omheen.

Steeds meer producten worden met Bitcoins aangeschaft. Er zijn al eens bijzondere auto’s met Bitcoins gekocht, zoals een een Tesla Model S en een Porsche Cayman. Een 4-chan lid nam het voorbeeld over en stapte naar de Lamborghinidealer in het Californische Newport Beach met 216,8433 Bitcoins ‘op zak’. Hij kocht de gele Lamborghini Gallardo LP560-4, met een waarde van 209.995 US dollars.

Dat smaakte naar meer. Toen het nieuws over deze aankoop zich verspreidde, kreeg de Lamborghinidealer meer dan 20 telefoontjes van mensen die ook een auto wilde kopen met Bitcoins. What’s next? Een huis kopen met Bitcoins?

Hieronder de factuur waarop het bedrag in Bitcoins te zien is:

Lamborghini Gallardo LP560-4 gekocht met Bitcoins

Nog geen reacties

  • @lambowambo:
   Uhm nee, de Payment Service Provider, zoals dat heet, Bitpay zet alles gelijk om in euro’s. De dealer loopt 0 risico en krijgt gewoon 209,995$ op zijn bankrekening gestort (- een klein beetje fee voor Bitpay).

   Daarnaast is deze man niet eens naar de dealer geweest, maar zoals hij zelf zegt heeft hij het vanaf zijn computer zonder het huis uit geweest te zijn en zonder een testrit te maken.

   • @m19nl: Ligt eraan. Als jij in 2008, toen het nog ‘underground’ was, ermee begonnen bent en er 1 per 2 maanden maakte, dan zou je er effectief nu 30 hebben. Toch een aardig zakcentje πŸ™‚
    (met wat mazzel maai je er 1 per maand).

     • @fejjie: heeft geen zin, ik heb een top pc qua specs en heb het zelf moeilijk om wat te minen. Moest ik in 2008 ermee begonnen zijn ging het een ander verhaal zijn, nu moet je aardig wat investeren om mee te kunnen + elektriciteitskosten. Kosten kunnen gemakkelijk oplopen tot 10k voor een “normale” rig aan GPU’s.

     • @JaxDryke: onmogelijk… per stuk halen die dingen zo’n 333Mh/s, dat maakt een totaal van 16650Mh/s. Aan de huidige difficulty van 908mio haal je daarmee 0.28023440BTC per maand (omgerekend aan de huidige koers zo’n 140euro). Aan de vorige difficulty van 707mio zou dat 0.35986549BTC per maand geweest zijn, dus nog verre van 3a4 per maand… Ook is de huidige prijs van die toestelletjes de lucht in gevlogen en betaal je nu makkelijk 50euro per stuk. Maar idd, minder dan een jaar geleden betaalde je 4euro voor zo’n toestel, dus die 18euro heeft ooit geklopt πŸ˜‰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *