Deze microchip gaat minimaal 1 miljoen dollar opleveren

Deze microchip kan voor jou zijn voor 1 miljoen dollar
Het gaat hier natuurlijk niet om zomaar een chip. Dit is namelijk één van de eerste prototypes die nog bestaan uit 1958.

De microchip werd ontwikkeld door Jack Kilby die in 1958 werkte voor Texas Instruments, welbekend van de rekenmachines. Het Amerikaanse ministerie van Defensie gaf opdracht om een micromodule te maken waarin alle componenten verwerkt zaten. Jack Kilby bedacht de geïntegreerde schakeling oftwel de IC (Integrated Circuit). Dit zou uiteindelijk de eerste processor worden waarop alle processoren van nu gebaseerd zijn.

Na de ontwikkeling van de microchip zou Kilby ook de draagbare rekenmachine ontwikkelen waarmee Texas Instruments zo beroemd mee is geworden. Met zijn uitvindingen krijg Kilby in 2000 Nobelprijs voor de Natuurkunde. Hij kreeg de prijs omdat zijn vindingen de basis vormden voor de huidige informatie- en communicatietechnologie. In 2005 overleed Jack Kilby.

Naast dit prototype die geveild zal worden door Christie’s zijn er nog twee. Die twee blijven in het bezit van Texas Instruments en het Smithsonian Institution. Volgens Christie’s ligt de waarde van de microchip tussen de 1 en 2 miljoen dollar.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *