Deze Nederlandse docu zal niet worden uitgebracht

Jesse
En daar is een goede reden voor.

Jesse Klaver. De Obama van GroenLinks. Ondanks zijn jonge leeftijd wist hij het tot partijleider te schoppen. Er werd zelfs een documentaire over hem gemaakt. Er zullen echter maar bar weinig mensen de docu zien.

Eerder werd al bekend dat de documentaire niet door BNNVARA zal worden uitgezonden op televisie en internet. De docu is namelijk gemaakt door Joey Boink. Een vriend van Klaver die ook actief was voor GroenLinks tijdens de verkiezingstijd. Dit haalt de objectiviteit uit de documentaire.

Naar aanleiding van deze constatering heeft ook Pathé besloten de documentaire niet uit te zenden. De docu, genaamd Jesse, zou aanvankelijk gisteravond bij Pathé Rembrandt te Utrecht in première gaan.

Wat er nu gaat gebeuren is nog niet bekend. Wellicht dat Jesse op een lokaal event een podium weet te krijgen. Als het aan BNNVARA ligt wordt de docu nergens uitgezonden. Niet op tv, niet op een site als YouTube en ook niet in een bioscoop.

Nog geen reacties

  1. Terecht denk ik. Voor zover is publiek geld in is gestoken zou ik zeggen dat dit zou moeten worden terug gevorderd. Meneer Boink weet heel goed dat het natuurlijk niet de bedoeling is dat met publiek geld een film wordt gefinancierd waarbij een politiek partij extra in het zonnetje wordt gezet.

  2. Weten we zeker dat dit geen slimme Hype actie is van BNN?
    Ik zie dit bericht nu overal voorbij komen. Zonder deze berichten zou ik niet denken aan iets wat ik wil zien op het moment ik “Jesse” zie als titel.
    Maar nu krijg ik mijn zin om extra gefocussed te kijken met de vraag of de partij te goed uit de bus komt en ik sta klaar om deze gemaakte jongen nog meer te haten dan dat ik m al doe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *