Deze NFC-stickers onderscheiden echte van fake producten

Thinfilm
Nieuwe labels die moeten voorkomen dat je een namaak product aanschaft. Een bedrijf uit Noorwegen heeft de oplossing.

Soms kun je via eBay of Amazon met een verdraaid fijne korting een mooie smartphone of tech gadget op de kop tikken tegenover de Nederlandse hoofdprijs. Maar hoe weet je nu of je niet keihard genaaid wordt? Het Noorse Thinfilm ontwikkeld chips op plastic stickers die dit moeten voorkomen. Door met je smartphone (met NFC ondersteuning) een product te scannen kun je vastellen of het namaak is of niet. Deze manier van scannen kun je ook toepassen als je bijvoorbeeld op vakantie bent in Azië waar het barst van de elektronica winkels.

Thinfilm werkt samen met de World Customs Organisation (WCO) om dit enorme probleem aan te pakken. De WCO is aangesloten bij 179 landen en kunnen zo de stickers bij miljarden producten aanbrengen. De massaproductie van deze chips doet Thinfilm in samenwerking met Xerox, een Amerikaans bedrijf dat ook vestigingen heeft in Nederland.

Nog geen reacties

  1. Precies. Laats op E-bay 10 van deze stickertjes gekocht voor weinig. Met een apje kun je deze beschrijven. Klein kunstje om dit na te maken. Consumenten weten tenslotte toch ook niet waar ze precies op moeten letten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *