Deze politie-arend vangt drones [video]

Kip ik heb je
De Nederlandse politie wordt steeds meer bad-ass, want wie heeft er nou een dronevang-arend?

Amerika en Duitsland doen heel erg tof met een roofvogel in hun landswapen, maar de Nederlandse politie laat zien wat je echt met zo’n vliegbeest kunt. Drones vangen, natuurlijk. Wellicht is het idee in Brabant of Limburg bedacht, waar politie-agent en politie-arend ongeveer hetzelfde klinken, maar dat wilde de woordvoerder niet bevestigen.

Je kunt allerlei high tech foefjes verzinnen om drones weg te houden van plekken waar je niet wilt hebben, maar de methode die de politie nu aan het testen is wint sowieso. In ieder geval op coolnessfactorgebied.

Je kunt drones wel als vogelverschrikker inzetten, maar vogels als droneverschrikker inzetten, dat is weer nieuw. Je zou ook een drone kunnen gebruiken om een drone te vangen, of een net.

Opvallend is dat de politie zelf ook drones gaat inzetten, dus als je dan een beetje ‘Narcos’ doorfantaseert, dan zullen de lokale Escobars binnenkort ook allemaal een arend aan gaan schaffen om de politiedrones te vangen. Even later heeft iedereen adelaars om elkaars arenden te vangen.

[gv data=”HifO-ebmE1s”][/gv]

3 reacties

  1. Nee, nee, het is andersom; ‘politie-agent’ klinkt buiten Limburg en Brabant juist als ‘politie-akgggkgkgent’. Wij zijn de enigen die het fatsoenlijk uitspreken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *