Deze quote van Zuckerberg maakte Facebook 25 miljard armer

Deze quote van Zuckerberg maakt Facebook 25 miljard armer
Dat terwijl de Facebook-oprichter eindelijk eens iets goeds wil doen voor zijn gebruikers.

“Recently we’ve gotten feedback from our community that public content is crowding out the personal moments that lead us to connect more with each other. I’m changing the goal I give our product teams from focusing on helping you find relevant content to helping you have more meaningful social interactions. As we roll this out, you’ll see less public content like posts from businesses, brands, and media.”

Kortom: Facebook wil een feed die meer gericht is op zijn gebruikers en minder berichten van bedrijven en pagina’s laat zien. Op zich een nobel streven, maar niet iedereen was blij met de uitspraken van Mark Zuckerberg. Bedrijven zorgen nu juist voor het grootste deel van de Facebook-inkomsten, dus hoe moet dat straks?

Meerdere investeerders dumpten hun aandelen, waardoor de marktwaarde van het platform met 25 miljard dollar omlaag schoot. Facebook kwam vervolgens met meer tekst en uitleg en dat stelde veel mensen weer gerust. “Facebook wordt meer social en minder media, zo schreef analist Mark Mahaney bijvoorbeeld in een nota aan de investeerders. “Het moet weer een platform worden waar mensen graag komen, niet een platform waar het draait om likes en reacties. Dat is op de lange termijn een goede ontwikkeling.”

2 reacties

  1. Het is wel een beetje korte termijn denken. 5 jaar geleden deed ik nog best veel met Facebook. Het was ook best leuk, want je was vooral met je vrienden bezig. Tegenwoordig is het flauwe filmpjes, veel te veel reclame en idioten met rare politieke overtuigingen. Facebook is een grote vergaarbak van het afvoerputje van de samenleving, die de reclames als nieuws opvatten.

    Ik zal wel niet de enige zijn: Facebook is vooral handig om verjaardagen te onthouden. That’s it. Er zijn meer sites kapot gegaan door een overvloed aan reclame. Leuk voor de inkomsten nu, maar later heb je er niets meer aan.

    • @willeme: Ze zijn eigenlijk 2 jaar te laat met deze mededeling. Jij en ik zijn zeker niet de enige die FB gebruiken als agenda. Als ze dit eerder hadden gedaan waren er niet zoveel mensen van FB weggegaan om op alleen nog op Instagram te zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *