Deze ingrijpende veranderingen test Apple voor iPhone 12

bredere-antenne-iPhone-12
Men geeft zelfs al 5G-garantie?

De iPhone 11 werd vooral met hoongelach ontvangen en is nog niet zo lang uit, maar de geruchtenstroom over de opvolger draait op volle toeren. Natuurlijk zijn geruchten altijd met een korrel zout te nemen, maar nu er inruilgaranties geboden worden lijkt het wel zeker dat de iPhone 12 een stuk revolutionairder wordt dan de, vooral met spot ontvangen, iPhone 11.

Allereerst is daar het vraagstuk rond de 5G-connectiviteit. De Engelse telcom-gigant O2 geeft onder de titel “5G Guarantee” een korting van GBP 100,- aan iedereen die nu een abonnement afsluit voor de iPhone 11, 11 Pro or 11 Pro Max met 90GB, 120GB of ongelimiteerd 4G data.

Daarnaast rekent Apple volgens geruchten af met de notch. Men test diverse sensoren voor gezichtsherkenning die kleiner zijn van formaat. Sommigen zelfs zo klein dat ze in de bovenste lijst passen. Hier berichtten wij eerder over, net als over de iPhone 4, die als uitgangspunt wordt genomen. Inmiddels blijkt dat men ook aan de antennes voor ontvangst van data werkt. Deze worden breder en zullen niet langer in plastic, maar in glas, keramiek of saffier uitgevoerd worden. Dit is naar verluid noodzakelijk voor de 5G-ontvangst.

De laatste verandering is dat men nu eindelijk echt afscheid lijkt te nemen van de ‘lightning connector’. Vanaf volgend jaar zouden alle toestellen een USB-C poort krijgen en vanaf 2023 zou men alleen nog maar draadloos oplaadbare modellen uit willen brengen.

Afbeelding: Twitter Ben Geskin
Gebaseerd op: The Inquirer

Nog geen reacties

 1. Oké, dus;

  – 5G (+ andere antenne)
  – geen notch meer
  – en USB-C ipv lightning

  bestempelen als revolutionair? Bijzonder…

  Eigenlijk zijn dit minpunten voor de iFans..die roepen al tijden:
  ‘5g niet nodig, 4g snel genoeg’
  ‘notch is geen probleem, zie je na een dag gebruik toch niet meer’
  ‘lightning, de beste connector ever!!!¿#!’

  • @ffw88: Voor Apple-begrippen denk ik zeker dat dit revolutionair is. Tot nu toe heeft men zich voor wensen van de fans redelijk doof gehouden. Om dan zo maar ineens aan de slag te gaan met én USB-C én notch is opvallend. Zeker omdat men eerst ook overwoog later aan 5G te beginnen.

  • @ffw88:

   Klopt

   “5g niet nodig, 4g snel genoeg”
   Correct voor netflix / online gaming / muziek streamen is 5G absoluut niet nodig. En ik doe geen hersenoperatie op afstand. Lees je eens in over 5G. Goed dekkend bereik zal in de praktijk sowieso een uitdaging worden met 5G.

   “notch is geen probleem, zie je na een dag gebruik toch niet meer”
   Klopt … hebben inmiddels honderden miljoenen mensen geen probleem mee. Face ID rules … dus dan maar notch. MAAR je zal weinig fanboys vinden die zouden kiezen voor een notch indien face ID anders mogelijk was geweest. Ik hoop dat face id in de 12 in een fijne bezel bovenin komt .. of beter nog … onder scherm. ik denk dat iedere “fanboy” dat zou willen als ze de keuze hebben. Maar geen face id om notch te kunnen verwijderen hoeft van MIJ niet. Want idd …. ik zie hem niet meer. De notch zit er trouwens hoofdzakelijk voor face id. Dus de discussie zou dan moeten zijn “wel of geen face id”. de notch discussie anzich is COMPLEET nutteloos. Geen face ID … geen notch. Zoals jij het allemaal uitlegt is weer typisch frustratie gedrag

   ‘lightning, de beste connector ever!!!¿#!’
   Ach het is maar een connector. ik verbind alles sowieso draadloos en gebruik hem slechts voor laden. Persoonlijk heb ik geen toepassingen die een USB C nodig hebben …. helemaal niets ! En USB C is ook niet alles als je google eens zou raadplegen ( verschillende kabels die allemaal wat ander doen / kunnen bv)

   Ideaal beeld … geen notch met face ID en eventueel een fingerprint in scherm ( laatste is geen must ) … USB C mag … maar ook zeker geen must

   • @dgh74:

    Vwb UsbC … WEL een must als je snel wilt laden.
    Het is waar dat USBC ook issues heeft met verschillende standaarden maar met de juiste kabels (krijg je erbij) en lader heb je geen issues en mis je Lightning echt niet.

    5G is er nu nog niet maar tegen de tijd dat het er is is het datagebruik ook meer en zijn de apps en data ook gegroeid. kortom, je gaat er wel wat aan hebben.

    Combi FaceID met Fingerprint inscreen is idd de beste optie. Faceid hiden in een bezel zou perfect zijn.

    • @turbobrick: laden ? moderne telefoons gaan makkelijk een dag mee .. snachts aan de lader. Al duurt het 8 uur zal me boeien. Daarbij de nieuwe iphones kunnen ook snel laden. Waar het om gaat …. ik gebruik een kabel slechts om te laden. USB C … of lightning … boeien zolang ie maar laad.

     • @dgh74: Ja het boeit JOU niet !
      Mensen die niet alleen 2x bellen op een dag, 1 smsje versturen en 4 berichten versturen via Whatsapp vinden het ook wel fijn als ze gedurende de dag de telefoon lekker snel kunnen aftoppen.
      Dus in jouw geval gebeurt dat s’nachts en boeit het je niet maar jij hebt wel vaker last van dat iets Onzin is als jij het niet gebruikt.
      We zien nu dat Apple zelfs met de 11 Pro modellen de snellader erbij doet en ook de Ipad Pro heeft een snellader dus het zal wel degelijk boeien anders deed Apple dat niet.
      Hier bied USB-c meer mogelijkheden, klaar ….

      Zelden zo’n simple minded en beperkte Tech-head gezien als jij …. In weze een wannabe Tweaker die ook nog eens egocentrisch is.

     • @turbobrick: Maar verder gaat het wel ?

      Je zegt het zelf notabene .. de 11 pro heeft een snellader …. de ipad pro ook. GUESS WHAT … de lader is van belang. De CONNECTOR is gewoon LIGHTNING. Dus het zal boeien of het USB c is … of Lightning .. ze doen beide hetzelfde. Je kon ook “snelladen” met mijn ipad lader jaren terug … gewoon met mijn toenmalige LIGHTNING connector. Het gaat om wattage … niet om de connector. En voor 99% van de mensen is lightning prima. Dat jij en ffw88 door blijven janken over die 1 % mot je zelf weten. Koop lekker een android zou ik zeggen.

      Zeker vanaf de eiphone X is de batterij voor 90% van de mensen prima.

      USB C is een fail. Je zegt het zelf ook al. “Verschillende standaarden maar de juiste wordt bij je telefoon geleverd”. Dus usb c telefoon krijgt juiste kabel …. en raad eens … een lightning telefoon krijgt dus ook de juiste kabel. Lightning op een eiphone en een airpod zijn hetzelfde. Gewoon beide te laden met dezelfde kabel … te koppelen aan de mac of windows computer …. met dezelfde kabel ( 1 kabel ). Met USB C is tegenwoordig de kans aanwezig dat je voor diverse apparaten een andere standaard nodig hebt ( klopt niet helemaal .. maar zwart wit voorbeeld )

      maar goed .. suc6 verder Einstein … fijne avond.

     • @dgh74: Ipad pro met de snellader is Usb-C !
      De Ipad pro 2gen heeft een 5Watt 2011 lader erbij.

      Mooie is dat je de Pro (3gen) tot 65W kan snelladen als je de Macbook lader zou gebruiken.
      Het is wel degelijk anders want een USB A connector naar USB C kan nooit het vermogen leveren om dat laatste te kunnen doen. Vandaar dat je ziet dat de lader een UsbC poort heeft.

      Geloof jij maar dat het een fail is, het is voorlopig de toekomst en andere merken zagen dat al heel lang.
      En ja, als je aftermarket koopt moet je wel de juiste kabels hebben (diverse specs) maar als je dat doet kan je enorm snelladen als die functie erop zit.

      Het laden met de Ipad lader op de Iphone was idd iets sneller maar dat komt niet in de buurt van wat snelladen is.
      Jij vind een Ipad pro Max die oplaad in 2 uren snel, en dat komt omdat jij 0 ervaring hebt wat echt snelladen is.

     • @turbobrick: Correct aangaande ipad.

      Maar voor gemak vergeet je de iphone 11. Heb hier een testje op … iphone 11 pro max 117 mins … galaxy s10+ is de winnaar met 17 minuten sneller … WOW man kwartiertje … Gewoon met lightning. Maar goed .. we kunnen nog dagen doortypen. Minutenwerk is het. En geen nobelprijs waard.

      USB was als “standaard” op de markt gebracht. Aangezien er nu vele verschillen zijn .. fail.

      Nogmaals je draaft door. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig alleen de poort nog om te laden. Verder niets. Draadloze oordoppen zijn bijna een standaard geworden bij de jeugd. Met draadloos laden is een poort nog minder nodig. De toekomst ?? Dat is GEEN poort meer ( jaartje of 5 ). Alles draadloos. Dat is de toekomst … en niet USB C

     • @dgh74: ja. De 11 Pro max vergelijken met een S10+ ….
      Waarom niet met een Note 10+ ? Of een Oneplus7T pro ?
      Gaan we dan eens kijken en zien we dat het laden bijna de helft is !

     • @turbobrick: Wil nog ff toevoegen dat een 11pro max bijvoorbeeld 17 mins langer laad … maar makkelijk 1.17 uur langer met batterij doet. Wat is belangrijker … vaker snel laden … of iets langzamer veel langer met je batterij doen. Ik kies laatste.

      Geleerden zijn het er ook over eens dat snelladen ook sneller een nieuwe batterij gaat kosten. Degradatie. Dus je zal na een paar maanden al snel moeten “snel” laden.

  • @jantje_555: En welke telefoon had in 2017 een inscreen fingerprint ( of face id onder scherm ) … en welke telefoon had in 2017 5G ? Welke had een combi van beide ?

   tjeeez .. en je hebt nog 2 likes gehad ook …. sneu 🙂

   • @dgh74: Vivo had in 2017 gewoon een inscreen fingerprint sensor hoor. Niks nieuws.
    FaceID hoeft niet onder een scherm. Een dergelijke sensor kan net zo makkelijk als een popup camera en dan heb je ook een fullscreen zonder mega bezels, notch, holes, teardrop, etc.

     • @dgh74: Fingerprint indisplay was in 2017 operationeel en was er dus.
      Dat het niet zo perfect werkte als nu is een feit maar dat is wel vaker zo.
      De iphone 4 kon je niet eens mee bellen als je hem ‘verkeerd’vast hield. En TouchID van 1e gen is niet te vergelijken met de latere versies zoals op bijv de iphone8, werkt ook stukken beter.

      Niemand zegt dat ie liever een popup heeft als dat niet hoeft maar het bied NU een mogelijkheid om iets te realiseren dat 100% werkt als iets verwerken onder een display nog niet helemaal gaat of dat het verwerken in een hele smalle bezel nog een issue is.

     • @turbobrick: Wat is het met fandroids en gebrek aan “google kunde”. Nogmaals de Vivo is met CES aangekondigd en eind jan 2018 (18) pas beschikbaar. Of ga je echt schermen met lab en prototypes ?? Man wedden dat apple an in 2016 een werkende iphone had met inscreen fingerprint als Prototype. Maar te brak en daarom niet op de markt.

      Feit 2017
      oude USB C ( Sommige oude kabels op nieuwe apparaten niet te gebruiken )
      geen 5G
      Geen in screen fingerprint op de markt.

      Dus opmerking ” welkom in 2017 apple” … is een beetje dom.
      De mensen die dan ook nog eens een “like” geven zijn net zo google-lectisch als u.

      Dus hou op met draaien en zielig doen … en ga je tijd een besteden aan een cursus google.nl en toets in “eerste inscreen fingerprint”. De zoveelste keer dat ik je google mot uitleggen.

      Wacht .. het eerste eerste inscreen fingerprint idee was al in 1973 …. in een SF film. Vivo is zo 1973 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *