Deze robot-stofzuiger is gemaakt voor hackers en knutselaars

Create-2-stofzuiger
Die kleine cirkelvormige robot-stofzuigertjes zijn geliefd onder de doe-het-zelf-hackers onder ons, dus is er nu een speciale versie waar heel gemakkelijk mee geknutseld kan worden.

De Create 2 is dan ook gemaakt met studenten, ontwikkelaars en hobbyisten in het achterhoofd. Alle onderdelen zitten ook in de standaard Roomba-stofzuigers, dus kun je nu helemaal losgaan met alle LED-lampjes en ingebouwde sensoren.

Controle in handen
Hierbij heeft iRobot (het team achter de Create 2) zijn best gedaan om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden. Hij kan zichzelf besturen en muren en objecten ontwijken, maar je kunt ook zelf de controle in handen nemen door de Create 2 met een microcontroller rond te sturen. Ook is er een mogelijkheid aanwezig om hem (draadloos) met je computer door de kamer te laten scheuren.

Create-2

In de doos van de Create 2 zitten ook een aantal 3D-printbare ontwerpen die je kunt gebruiken om het stofzuigertje uit te breiden. Er is zelfs een gids aanwezig die zorgvuldig uitlegt hoe je deze mods aanbrengt, in deze gids staat bovendien uitgelegd hoe je uitbreidingen die niet afkomstig zijn van iRobot aanlegt.

LED-lampjes en muziek
Om je inspiratie een beetje op gang te brengen, zijn er twee basisprogramma’s vooraf geïnstalleerd die meer doen dan alleen stofzuigen. Zo gebruikt de Light Bot de LED-lampjes in de Create 2 om afbeeldingen met licht te maken en kun je met DJ Create 2 een DJ van je stofzuiger maken die de muziek afspeelt van ieder toestel met Bluetooth.

[gv data=”NBMiH6AmBaM”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *