Deze slimme diabetes-sokken kunnen levens redden

Siren Smart Socks
Met de sokken kunnen diabetes-patiënten zware infecties en amputaties voorkomen.

Wat buitenstaanders vaak niet weten, is dat mensen met diabetes type 1 en 2 door hun ziekte onder andere erg vatbaar zijn voor zwellingen in hun voeten. Dit kan leiden tot infecties en in het ergste geval een amputatie. Het snel ontdekken van eventuele complicaties is dan ook essentieel.

De startup Siren Care heeft hiervoor slimme sokken ontworpen om erger te voorkomen. In de Siren Smart Socks zitten speciale sensoren die detecteren wanneer er een significant temperatuurverschil optreedt in de voeten van de patiënt.

De sokken melden via de bijgeleverde smartphone-app aan de gebruiker wanneer er sprake is van een (beginnende) complicatie in zijn of haar voeten. Hierdoor kan diegene snel actie ondernemen en op tijd aan de bel trekken, waardoor erger (permanent) letsel wordt voorkomen.

De sokken worden geleverd met een batterij die het maar liefst 6 maanden uithoudt. Hierdoor hoef je als gebruiker geen speciale batterijen aan te schaffen, aangezien de officiële levensverwachting van de sok ook een half jaar is. De sokken werken alleen als je ze aan hebt en kunnen ‘gewoon’ de wasmachine in als het nodig is.

De Siren Smart Socks worden verscheept in het tweede kwartaal van 2017, maar zijn nu al te pre-orderen op de website. Voor 120 dollar krijg je de beschikking over 7 paar sokken waarmee je het 6 maanden moet kunnen uithouden. We zijn benieuwd wat we nog meer voor innovatieve producten van Siren Care mogen verwachten.

2 reacties

  1. Zwellingen?
    Diabeten zullen voetgerelateerd het meeste last hebben van vaatvernauwingen en perifere neuropathie door wederkerende hyperglycemies. Belangrijker nog dan kousen is hoge suikerwaarden voorkomen door dieet, bewegen en goede insulineregeling. Maar baat het niet, dan schaadt het wsl ook niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *