Deze slimme thermostaat is een stukkie goedkoper

Nest
Een slimme thermostaat hoeft geen vermogen te kosten.

Nest heeft een nieuwe, voordeligere slimme thermostaat aangekondigd. Het bedrijf lanceert de Nest Thermostat E in september op de Amerikaanse markt. Het apparaat gaat 169 dollar kosten. Dat is 80 dollar minder in vergelijking met het huidige model van het merk.

Op dit moment is er nog niets over bekend, maar vermoedelijk komt de goedkopere Thermostat E ook naar Nederland. De huidige slimme thermostaat van het merk is immers ook verkrijgbaar in ons land. Nest hanteert een Apple-achtige strategie als het om prijzen gaat. Zo kost de huidige slimme thermostaat in de VS 249 dollar en in Nederland 249 euro.

Het goedkopere model is op een paar punten anders. Zo is een deel van het apparaat van plastic. Het topmodel heeft metalen onderdelen. Daarnaast is het kleurenscherm van mindere kwaliteit. Door gebruik te maken van goedkopere materialen wist Nest de prijs te drukken. De huidige slimme thermostaat van Nest is bij diverse Nederlandse webshops verkrijgbaar.

[gv data=”BSkHhk7-oOc”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Honeywell heeft nog goedkopere slimme thermostaten, die is naast de domotica software van Google en Amazon zelfs met Apple Homekit compatible. De Lyric T6 is op het moment van schrijven 130 euro en is niet helemaal van plastic.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *