Deze software van Microsoft herkent objecten beter dan jij

Microsoft-foto-onderzoek
Als je niet zeker weet wat er op een foto staat, kun je het beter aan een computer vragen dan aan een mens, zo beweert Microsoft.

Een softwareprogramma van Microsoft is beter in het herkennen van objecten op foto’s dan dat mensen dat kunnen. In een nieuw onderzoek toont Microsoft Research aan dat hun neural network technology iets minder fouten maakt dan mensen, en dat is best bijzonder. Tot nu toe moeten dit soort softwareprojecten het altijd afleggen tegen het menselijk oog, maar op dat gebied is er nu dus een keerpunt bereikt.

Microsoft-foto-software

De fout in
Bij een test kregen zowel mensen als het programma van Microsoft verschillende afbeeldingen te zien, waarbij ze het juiste object moesten benoemen. 5,1 procent van de mensen ging hierbij in de fout, terwijl dat percentage van de computer op 4,94 procent ligt. Geen wereldschokkend verschil dus, maar wel een belangrijke stap in de ontwikkeling van deze techniek.

Er moet nog flink wat bijgeschaafd worden aan de software voordat we het terugzien in programma’s van Microsoft, maar in de toekomst kan deze techniek wel helpen om je foto’s zelfstandig te sorteren, of om autonome robots efficiënter te laten reageren op bepaalde situaties.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *