Deze software verandert tekeningen in realistische foto’s

Wow!
Yup, links teken jij, rechts maakt de software voor je.

Er was een tijd dat ik MS Paint gebruikte om mijn foto-presentaties voor CKV in elkaar te zetten. Had ik toen maar de GauGAN image creator van Nvidia. Met hun door A.I. gedreven software kan iedereen met een zeer beknopte fantasie nog steeds de mooiste landschappen maken.

Nvidia komt met een prachtig stukje software waarmee je doodsimpele doodles, nog niet eens goed genoeg voor Paint, kunt omtoveren tot foto-realistische landschappen. De software is zo ontwikkeld dat alles met elkaar samenwerkt. Wat ik daarmee bedoel, is dat als je een deel als lucht bestempelt, en de grond vervolgens met sneeuw bezaait, de kleur van de lucht veranderd. Een locatie die je als boom hebt aangewezen, zorgt – afhankelijk van de ondergrond – bijvoorbeeld voor een schaduw in het gras of een reflectie in het water.

Alles wordt ingevuld met realistische textures die de A.I. heeft opgenomen uit duizenden echte foto’s. Zoals je vaker ziet bij systemen die deep learning gebruiken, wordt echt referentiemateriaal gebruikt waarna de software leert die echte aspecten zelf toe te passen.

Check de software hier in actie:
[gv data=”p5U4NgVGAwg”][/gv]

Het jammere van het hele verhaal is dat het publiek helaas nog niet met de software aan de slag kan. Tot dusver zijn er wat demo’s getoond en werkt Nvidia hard aan wat ze AI playground noemen. Dit platform bevat een aantal manieren waarop kunstmatige intelligentie wordt toegepast in leuke configuraties. Zo is er een vergelijkbare techniek die – in plaats van landschappen – gezichten kan maken. In dit bericht schrijven we daarover. Nvidia zelf denkt dat de technieken ook kunnen helpen bij serieuzere toepassingen, zoals zelfrijdende auto’s. Daar is het Amerikaanse bedrijf al langer mee bezig.

Gebruikers kunnen zich aanmelden voor de AI Playground om meldingen te ontvangen over wanneer de software beschikbaar is. Reken maar dat ik dan als een kunstmatige Bob Ross aan de slag ga met echte neppe landschappen!

Lees ook: Nvidia wint biedoorlog van Intel met miljarden

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *