Deze Sony midranger is lang… héél lang

Mooie mid-ranger
De beeldverhoudingen zijn behoorlijk uit verhouding.

Ik kan me de eerste keer nog herinneren dat ik een Samsung Galaxy S8 in m’n hand had. ‘Jeetje, wat is ie langwerpig,’ zei ik verbaasd. Sindsdien is Galaxy een smartphone met een behoorlijk bijzondere verhouding, maar niet zo bijzonder als de aankomende Xperia van Sony.

Sony aast al langer op de officieuze award van ‘meest extreme beeldverhouding in de smartphone-industrie’, zo blijkt uit dit artikel van anderhalf jaar geleden. Vervolgens probeerde het Japanse merk het al met deze smartphone van 18:9, maar dat was niet genoeg.

Nu komt de tech-gigant met misschien wel het mooiste Sony-design in tijden. De Xperia XA3 wordt gigantisch lang en er is nagenoeg geen kin te bekennen. Wel heeft het merk ervoor gekozen om een flink ‘voorhoofd’ te gebruiken. De bovenrand is best wel stevig en hoewel ik niet per se een fan ben van de notch, is dat wel iets beter dan dit.

Wat ook je mening over het design is, de XA3 krijgt waarschijnlijk een beeldverhouding van 21:9, wat gigantisch is vergeleken met de 18,5:9 van de modernere Galaxy-toestellen. Verder wordt de mid-ranger uitgerust met een vingerafdrukscanner aan de zijkant, krijgt hij een ‘ouderwetse’ headphone jack aan de bovenkant en is het model twee rearcamera’s en één selfiecam rijk.

Overigens is op de foto te zien dat de Plus-variant nóg groter is, maar we hebben geen precieze afmetingen om mee te werken dus of het ding nog maar net in een laptoptas past of relatief klein en langwerpig is, is nog maar de vraag. De voorganger, de Xperia XA2 was in elk geval conventioneel ontworpen als 16:9 smartphone met absolute afmetingen van 142 mm x 70 mm x 9.7 mm. Dat is een stukje korter maar pakweg net zo breed als de Galaxy S9 (147,7 mm x 68,7 mm x 8,5 mm).

Aankomende smartphone-event Mobile World Congress zullen we waarschijnlijk alles leren over de midranger van Sony met die bijzondere afmetingen. Afgaande op de prijs van zijn voorganger zal het toestel rond de €300 à €350 euro gaan kosten.

Foto @WinFuture

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *