Deze Spotify-tool toont of jij een hipster bent

Spotify tool foundthemfirst
Hoeveel artiesten ontdekte jij voordat ze beroemd werden?

Met de Found Them First-app kun jij nu checken of je achter de meute aanloopt of juist tot de avant-garde behoort. Het werkt simpel: bezoek de site, log in met je Spotify-account, en bekijk welke artiesten je hebt ‘ontdekt’. Je ziet ook meteen hoeveel procent van de Spotify-gebruikers die naar dezelfde artiest luisteren er eerder of net zo snel bij waren als jij.

De schrijver van dit artikel is teleurgesteld in zijn score: alleen met Young Thug blijk ik de meute voor te zijn geweest (volgens mij kán dat niet kloppen: hoeveel mensen luisteren er al sinds House of Balloons naar The Weeknd?). Gelukkig liggen de smoesjes voor het oprapen: nieuwe artiesten ontdek je natuurlijk niet op Spotify. Die vind je op obscure blogs en illegale techno-feesten.

3 reacties

  1. Ik luister amper nieuwe muziek, ik luister vrijwel alleen maar oude albums van bands die een vrij kleine kans hebben ooit een hit te scoren aangezien het grootste deel van de top 40 luisteraars het zal omschrijven als kutherrie. Ik luister graag kutherrie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *