Deze timelapse toont een andere kant van Noord-Korea

Timelapse Noord-Korea
We hebben allemaal wel een beeld bij Noord-Korea, maar het meeste van wat we te zien krijgen, zijn foto’s of video’s gecontroleerd of gemaakt door de regering.

‘Enter Pyongyang’ is een enorm mooie video, gemaakt door een tour company uit Beijing. Deze video geeft ons misschien wel het meest eerlijke beeld van de hoofdstad van Noord-Korea.

De video is in het bezit van Koryo Tours, zij organiseren al 21 jaar trips door het hele land. Maar zelfs met de connecties die zij hebben, was het nog een moeilijk karwei om aan deze shots te komen. Zo moesten de makers bijvoorbeeld onderhandelen met de verkeerspolitie over het filmen van een hyper-lapse door de straten van Pyongyang.

Natuurlijk is het alsnog de vraag in hoeverre de Noord-Koreaanse regering deze video heeft gecontroleerd. Verschillende beelden, ook al zijn ze prachtig, komen over alsof ze in scene zijn gezet of dat er in ieder geval een bepaalde sfeer is gecreëerd. Er zullen dan ook vast plekken zijn geweest, waar de filmmakers helaas geen shots mochten draaien.

[gv data=”RbMVrDxjZ7o”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *