Deze Tinderaars hebben talloze vrouwen opgelicht

Deze Tinderaars hebben talloze vrouwen opgelicht
Geld geleend aan een getatoeëerde tokkie uit Leidschendam die je via Tinder leerde kennen? Je bent niet de enige.

De politie heeft tientallen tips binnengekregen na een oproep in het tv-programma Opsporing Verzocht (Uitzending Gemist). Er werd info gevraagd over twee mannen van 26 en 30 uit Leidschendam. De heren onlangs van hun bed gelicht nadat acht vrouwen aangifte tegen ze hadden gedaan. Ze worden verdacht van grootschalige oplichting en andere misdrijven via de dating apps Tinder en Badoo.

Topje van de ijsberg

Nadat er door met name de 25-jarige verdachte eerst enige tijd was geïnvesteerd in een leuk contact, werden de jonge dames vervolgens afgeperst, bedreigd, gechanteerd en opgelicht. Sommigen voor enorme geldbedragen, zo meldt de politie. De aangehouden verdachte (25) op de bovenste foto diende als lokaas en opereerde onder de namen Dennis/Dave/Phillip. Vaak werd er daarna een tweede man bijgehaald. Een Marokkaan van 30, die gebruik maakte van de namen Yassin en Khalid. De politie vermoedt dat deze aangiftes nog maar het topje van de ijsberg zijn. Mogelijk zijn er veel meer vrouwen die uit schaamte geen aangifte doen

Deze Tinderaars hebben talloze vrouwen opgelicht

De heren kwamen met lulverhalen over boetes bij de politie in de hoop een geldbedrag van hun Tinder-matches af te troggelen. Een ander geregeld terugkerend verhaal is dat de verdachte een vriend zou hebben op een hoofdkantoor, die telefoonabonnementen zou kunnen laten verdwijnen na het afsluiten van een telefoonabonnement met gratis telefoon. De verdachte hield de telefoon, en de Tinderaars bleven achter met vaak dure contracten. Er zijn er bij die er meerdere hebben afgesloten en zich nu jarenlang blauw moeten betalen.

Na de uitzending heeft de politie twintig tips binnengekregen.

4 reacties

  1. Machtig mooi. Hoe dom kan je zijn dat je hier in stinkt?

    En wat we ook hebben geleerd: er zijn dus vrouwen die de foto van dat jochie met z’n foute (nep) merktasje als positief beoordelen. Ach ja, dan vraag je er ook om!

  2. Het is erg lullig voor de mensen die hier slachtoffer van zijn geworden. Maar als je een “normale” (wat is normaal tegenwoordig?) dame bent dan weet je toch 9 van de 10 keer als je zo’n figuur ziet met zo’n gangster “bagga” dat het foute boel is. Niks tegen het merk Gucci maar als ik zo’n petje zie bereid ik me altijd voor.Hoop dat ze branden, de clowns!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *