Deze tool geeft een 3D-tintje aan je foto’s

Editing Tool
Je kunt foto’s op alle mogelijke manieren bewerken, maar een nieuwe tool van onderzoekers van de Carnegie Mellon University doen zoals je nog nooit gedaan hebt: door allerlei objecten om te zetten in 3D.

Je hebt geen idee hoe je platte objecten driedimensionaal kunt maken? Dat hoeft ook niet, want de software maakt gebruik van algemeen beschikbare modellen en objecten, zodat het programma weet hoe de voorwerpen op je foto in elkaar zitten. Op die manier kun je ze gemakkelijk verplaatsen of zelfs van kanten laten zien die helemaal niet op de originele foto zichtbaar waren.

De techniek is niet alleen in staat objecten 3D te maken, maar kan ze ook animeren. Zo zie je in de video hieronder een auto rijden en een origami-vogel weg vliegen. Dat werkt ook als de openbare 3D-modellen niet helemaal overeenkomen met de foto, omdat de software in dat geval zelf aanpassingen doet waar dat nodig is.

De onderzoekers zullen hun programma volgende week voor het eerst laten zien tijdens de Siggraph Graphics Conference in Vancouver.

[gv data=”ipTyCJi0t1Y”][/gv]

3 reacties

  1. Te verwachten is dat je hier nú nog een redelijk zware desktop voor nodig zult hebben, maar dat in 2018 Apple en Samsung weer zullen rollebollen in de rechtszaal, omdat de Koreanen wel weer beticht worden dat de 3D algoritmes in de fotosoftware van de Galaxy S9 volgens de aanklager zijn gekopieerd uit de broncode voor iOS 11 in de iPhone 9S

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *