Deze trucs helpen niet tijdens de Fortnite Worldcup

fortnite-worldcup-fair-play
de prijzenpot van $ 30 miljoen maakt cheaten verleidelijk, maar Epic is alert.

Inmiddels is de Fortnite Worldcup begonnen. Het leuke is dat iedereen mee kan doen in de open voorrondes en mooie prijzen kan winnen. De weekwinnaars kunnen een prijzenpakket van $ 1 miljoen verdelen en de totale prijzenpot bedraagt zelfs $ 30 miljoen. Alle reden om mee te doen en voor veel mensen zelfs reden om het lot een handje te helpen. Epic Games maakt namelijk bekend dat in de eerste week van het toernooi al meer dan 1.200 accounts zijn aangepakt wegens het schenden van de regels.

Veruit de meerderheid (1.163) van de accounts is 14 dagen geschorst omdat zij in meerdere regio’s meespeelden. 196 van de accounts hadden zelfs prijzen gewonnen. De prijzen zijn vervallen.
Nog eens 48 accounts zijn voor 14 dagen geschorst omdat zij gedeeld waren. Ook hier konden diverse deelnemers fluiten naar hun prijs.
Een account maakte gebruik van cheat software tijdens de halve finale. Dit account kreeg een permanente ban. Epic Games claimt dat zij deze valsspeler binnen 5 minuten had gevonden.
Een stuk creatiever: een account kreeg een schorsing van 72 uur omdat de gebruiker bewust de connectie had verbroken zodat hij geen punten aan een tegenspeler hoefde te geven.
Tot slot zijn 8 accounts, waaronder 1 prijswinnende, geschorst wegens teaming. Bij deze tactiek werken spelers die op papier in concurrerende teams opereren samen.

Wie overigens na een sanctie overweegt de regels te ontduiken om toch tijdens de schorsing te spelen wacht een levenslange ban, zo waarschuwt de game-maker.

Bij deze lijst met met aangepakte misdragingen heeft Fortnite ook aangegeven dat ze een nieuwe technologie hebben ontwikkeld. Deze heet ‘real-time teaming detection’ en dit algoritme is vanaf update 8.40 toegevoegd aan de handmatige oplossingen die Epic Games heeft om fraude tegen te gaan. Daarnaast roepen zij ook spelers op om verdachte situaties te melden.

We zijn benieuwd hoe Fortnite de valsspelers buiten de Worldcup aanpakt. Concurrent Apex Legends toont aan dat dit een serieus probleem kan zijn, maar Fortnite schept daar weinig duidelijkheid over.

Goed nieuws voor iedereen die van eerlijk spel houdt: je kunt nog gewoon meedoen met de Fortnite Worldcup en kans maken op de prijzenpot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *