Deze upgrades heeft de nieuwe iPhone 5se

iPhone grijs
In maart moet hij verkrijgbaar zijn: een spiksplinternieuwe iPhone, die gaat luisteren naar de naam 5se. Welke verbeteringen zijn er ten opzichte van zijn voorgangers?

Deze week was er nog sprake van een ‘4 inch iPhone 6s’, maar nu denkt 9to5Mac zeker te weten dat het hier om de iPhone 5se gaat, die intern bekend staat onder de codenaam ‘N69’.

Het nieuwe toestel zal vooral lijken op voorgangers als de iPhone 5 en dus geen voorproefje zijn van de op handen zijnde release van de iPhone 7. Zo is er ook nog steeds een headphone-jack aanwezig.

Het toestel zal voorzien zijn van gebogen glas aan de zijkanten zoals op de 6 en 6s. De chipset is hetzelfde als bij de iPhone 6 met een A8 en 8. Er is sprake van een 8 megapixel camera en 1,2 megapixel frontcamera met ondersteuning voor panorama-fotos en autofocus voor het opnemen van video. de 5se is voorzien van een barometer die gebruikt kan worden in combinatie met de Health-app. Ten behoeve van Apple Pay is er een NFC-chip. Kleurenopties zijn hetzelfde als bij de 6s. Live Photos wordt ondersteund, evenals Bluetooth 4.2.

De productie is momenteel in volle gang. Presentatie wordt verwacht in maart en beschikbaarheid in maart/april. Prijzen en exacte datum van de Nederlandse release zijn vooralsnog onbekend.

3 reacties

  1. Ja, dit wordt denk ik de telefoon voor mij. Dan maar iOS… M’n huidige telefoon is 4,5 inch groot (Moto G 4G 2013) en groter accepteer ik niet. Degene daarvoor was 5 inch en die heb ik weer weggedaan. Heb geen grote handen en wil toch met één hand bij alle hoekjes op het scherm kunnen…

    Goed, er zijn natuurlijk nog meer Android phones met 4-4,5 inch schermen, maar óf ze zijn niet high-end genoeg, óf ze zijn een Sony Xperia Z3 mini/Z5 mini.. Beetje weinig keuze..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *