Deze USB-C spulletjes wil je echt hebben


Wat doe je als een apparaat hebt met de nieuwe USB-C poort erop? Dan moet je nieuwe accessoires kopen. Maar welke?

Er komen steeds meer apparaatjes met de nieuwe USB-poort erop: de USB-C poort. Het moet de standaard worden die een einde maakt aan alle standaards en daarmee ook meteen de overvloed aan kabeltjes en rommel in je huis of kantoor gaan oplossen. Is ook meteen goed voor het milieu (althans dat denkt de EU).

Maar als je nu al een nieuwe Macbook hebt ben je weliswaar enorm hip en trendy, maar je hebt nog niks om aan je USB-C poort te hangen waarschijnlijk. Dus je hebt accessoires nodig. Hier is een rijtje met dingen die je eraan zou kunnen hangen.

De Satechi Hub
Hipsterpoorten voor hipsters
Deze hub past precies bij je Macbook en voegt meteen drie ouderwetse USB-poorten toe en een Micro- en gewoon SD-slot.

InfiniteUSB
InfiniteUSB: meer halen uit de USB-poort van je Macbook
De InfiniteUSB voegt een iPhonelader toe aan de connector van je USB-C op je Macbook. Maar je kunt de stekkers gewoon op elkaar blijven stapelen, daardoor kun jeallerlei extra stekkertjes toevoegen.

Griffin Breaksafe

De nieuwste Macbooks hebben geen Magsafe meer en dat is jammer, want het veiligheidsaspect ervan was toch wel erg handig. Iedereen die wel eens in een vol klaslokaal over een snoertje is gestruikeld weet dat de Magsafe superhandig was. Dankzij Griffin kunnen alle USB-C apparaten weer veilig magneeetopladen.

Micro-USB naar USB-C adapter

Het mag allemaal wel erg goed voorhet milieu zijn met dezelfde kabeltjes bij nieuwe devices, maar wat doe je met de oude snoertjes? Juist daar gooi je een adapter op.

3 reacties

  1. waarom gaat het hier zo enorm over de nieuwe macbook terwijl de Google Chromebook Pixel ook reeds usb c heeft, en namelijk 2 poorten zodat je die dure hubs niet hoeft aan te schaffen.

  2. Heb ook USB-C op mijn Dell XPS 13, naast nog een paar gewone USB-poorten. Ik ben vooral op zoek naar een USB-C naar Ethernet en HDMI-adapter die een beetje betaalbaar is. Dell biedt er wel eentje aan, maar die is niet veel verkrijgbaar en krijgt veel slechte reviews..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *