Deze USB-stick kan zien of je HIV-positief bent

hiv usb stick
Een positieve doorbraak in de medische wereld.

De medische wereld en technologie werken steeds beter met elkaar, zo blijkt ook uit dit opmerkelijke nieuws. Wetenschappers van het Imperial College London hebben in samenwerking met het techbedrijf DNA Electronics een opmerkelijke USB-stick ontwikkeld: eentje die aan één druppel bloed kan zien of je HIV-positief bent of niet.

De werking van de USB-stick is bijzonder simpel. Je plaatst een druppel bloed op het daarvoor gemaakte vakje, plaatst de stick in je laptop of computer en de rest gaat vanzelf. Na maximaal 30 minuten krijg je een bericht op je scherm, waarin het al dan niet verlossende antwoord staat of je wel of niet HIV hebt.

Vooral de snelheid van de USB-stick is bijzonder te noemen. Normaal gesproken moet je na het opsturen van je bloed naar het lab dagenlang wachten op de uitslag. Ook de betrouwbaarheid van het apparaat is degelijk. Van de 991 verzamelde bloedstalen was de USB-stick in 95 procent van de gevallen in staat om de juiste diagnose te stellen.

De succesvolle testfase kan zorgen voor een doorbraak in de medische markt. Na het HIV-virus willen de wetenschapper ook gaan onderzoeken welke andere virussen zij op een soortgelijke manier kunnen identificeren. We hopen echter dat we geen enkele USB-stick van hen ooit nodig zullen hebben…

2 reacties

  1. Super natuurlijk maar 5% fout marge vind ik niet echt acceptabel. Dat betekend dat een deel daarvan dus wel HIV heeft, vals positief is vervelend maar niet zo erg (als de doctor je nog een keer controleert), vals negatief echter is zeer gevaarlijk. Voor zowel de persoon als maatschappij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *