Deze vervelende bug teistert iOS 11.1

Apple
Gebruikers kunnen het probleem tijdelijk oplossen met een handmatige fix.

iPhone of iPad-bezitters met iOS 11.1 hebben kans te maken te krijgen met een vervelende fout in de software. Het kan voorkomen dat de toetsenbord weigert om de letter ‘i’ te gebruiken. Nogal vervelend, gezien het feit dat veel woorden een ‘i’ bevatten. Kijk bijvoorbeeld alleen al naar deze alinea.

Wie op de letter ‘i’ drukt kan een unicode-symbool krijgen. Ook komt het voor dat iOS kiest om de letter ‘A’ te gebruiken. Al met al een vervelende bug die voor de nodige irritatie kan zorgen.

Gelukkig is Apple op de hoogte van het probleem. Het techbedrijf werkt op de achtergrond aan een fix. Tot die tijd kunnen iOS-gebruikers de bug handmatig uitschakelen. Men moet de letter ‘I’ via Instellingen zelf toevoegen aan het toetsenbord. Op de website van Apple lees je hoe je dat moet doen.

iOS 11.1 werd eind oktober uitgerold op ondersteundende iPhones en iPads. In het verleden kwam het vaker voor dat nieuwe software releases van Apple gepaard gaan met fouten in de software. Het loont dan ook om soms even te wachten met updaten, zodat de ‘kinderziektes’ gefixt zijn.

3 reacties

  1. Mist de “i” als losstaande letter of ook uit alle woorden? Als je ‘m handmatig moet toevoegen in het woordenboek zou ik eerder het eerste denken.

    • @ffw88: Letter is er wel, maar komt niet tevoorschijn. “If you type the letter “i” and it autocorrects to an “A” with a symbol” (via Apple-website link uit artikel)

  2. i , i , iiii … … iphone … ipad … itunes … imac

    Dus waar zit het dan in ? Autocorrectie ? Woordenboek ? Sommege toetsenborden ?? Taalinstellinen ???

    Lekker handige en leerzame post 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *