Digitaal pesten officieel een misdaad in Nieuw-Zeeland

Digitaal pesten
De politiek in Nieuw-Zeeland heeft een wet gemaakt die het digitale pesten moet tegengaan. Vanaf nu is het mogelijk dat men vervolgd wordt voor cyberbullying.

Er komt een speciaal bureau die zich volledig focust op het opsporen van pesters. Een overtreder krijgt 48 uur de tijd om zijn of haar post te verwijderen voordat er sancties volgen. Deze straffen kunnen oplopen tot een gevangenisstraf van 2 jaar. Als blijkt dat het slachtoffer zelfmoord heeft gepleegd en de pester is er bij betrokken geweest bedraagt de celstraf 3 jaar.

Tegengeluid is er te horen vanuit de bevolking in Nieuw-Zeeland. Zij zijn niet zo blij met de nieuwe wet omdat de overheid weer een stukje internetvrijheid wegneemt door stelselmatig social media sites te controleren. De plannen voor een wet tegen cyberpesten werd in 2013 voor het eerst besproken. Nu, 2 jaar later, is de wet er doorheen.

2 reacties

  1. Kun je dan als pestend kind naar de gevangenis moeten? Weer zo’n flut-oplossing van iemand die niet weet waardoor iemand gaat pesten. Niemand pleegt zm vanwege het pesten, dit gebeurt alleen als niemand ingrijpt. Dus wie zijn er dan allemaal schuldig???
    Als je niet weet wat pesten is en waar het door komt dan moet je niet zulke domme oplossingen bedenken. Deze symptoom bestrijdende maatregel is volkomen zinloos!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *