Disney+ onderzoek: Iedereen in NL wil deze serie bingen

Verrassend
Disney+ zal boordevol Marvel-, Star Wars- en Disney-content staan, maar iedereen wil gele poppetjes.

Disney+ beleefde deze week een plotselinge pre-release in ons kleine kikkerlandje en Nederlanders kunnen dus nu al (gratis) de grote doch beperkte aanbod van Disney+ checken. Volgens een onderzoek gepubliceerd door Variety gaan we daarentegen eigenlijk maar één show kijken: The Simpsons.

Parrot Analytics onderzocht waar potentiële Disney+ klanten het meest op zaten te wachten en dat was behoorlijk eenduidig. The Simpsons en Star Wars Rebels (in die volgorde) zijn de meest geanticipeerde titels op de aankomende streamingdienst in Nederland, de V.S., Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, alle landen waar de dienst in eerste instantie uit zal komen.

Het onderzoeksbureau onderzocht overigens alleen titels die al direct op de dienst te vinden zijn. Aankomende projecten die bij of na de officiële lancering op 12 november aanwezig zullen zijn (zoals de langverwachte Star Wars-serie The Mandalorian) werden niet in het onderzoek meegenomen. Wel is de methode behoorlijk interessant. Parrot Analytics nam naar verluidt miljarden datapunten op verschillende platformen om tot de conclusie te komen. Denk aan social media-posts, blogs en cijfers van critici om tot een doorsnede van de wensen van het publiek te komen.

Toch is het opvallend dat het meest wordt uitgekeken naar de belachelijk langlopende animatieserie The Simpsons. Ik bedoel, niks tegen The Simpsons, maar Disney+ wordt gevuld met Disney, Pixar, Nat Geo, Marvel en alles Star Wars. Waarom men dan toch naar een uitgekauwde, herleefde en wederom overleden familieshow wil kijken is mij een raadsel.

De top 5 voor meest geanticipeerde content in Nederland luidt: The Simpsons, Star Wars Rebels, Duck Tales, The Mickey Mouse Club en The Incredible Dr. Pol. Héél opvallend is het feit dat Marvel-titels er niet eens tussen staan; ondanks de tientallen miljarden die het superheldenconglomeraat ophaalde in de bioscoop, neemt klaarblijkelijk niemand Disney+ voor de Marvel-content.

Disney+ is vanaf nu gratis te ontvangen in Nederland, tot en met de release op 12 november aanstaande. Dan kost een abonnement €6,99 per maand of €69,99 per jaar.

Nog geen reacties

  1. Inderdaad, “niets tegen The Simpsons” maar toch wel iets tegen The Simpsons…..

    Dat jij het niet leuk vind betekend niet dat andere het niet leuk vinden. Ik vind “Goede Tijden, Slechte Tijden” ook niets, maar zat mensen die het leuk vinden.

    Daarom heeft iedereen andere behoeftes. Maar goed, als dat al te moeilijk is om te begrijpen……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *