Disney onthult manier om foto-realistische ogen te maken

Disney-Ogen
Disney is altijd aan het onderzoeken hoe ze hun animatiefilms nog realistischer kunnen maken, en deze nieuwe manier om ogen in 3D te renderen is daar zeker een nieuw hoogtepunt van.

Ogen zijn een enorm belangrijk element om een gezicht geloofwaardig over te laten komen, dat hoeven we Disney niet te vertellen. Zij ontwikkelden een nieuwe techniek die ervoor zorgt dat een 3D-gerenderd oog er niet alleen prachtig uitziet, maar dat het ook realistisch reageert op licht.

Tijdbesparend
De ‘oude’ manier waarop ogen gemaakt werden kan volgens Disney nog prima gebruikt worden voor personages op de achtergrond, maar naarmate animatiefilms er steeds mooier uit komen te zien, moeten de hoofdpersonen vanaf nu uitgerust worden met deze indrukwekkende techniek. Dergelijke reacties op licht moesten voorheen handmatig aangebracht worden, wat niet alleen enorm veel werk was, maar ook een minder natuurgetrouw beeld opleverde. In onderstaande video kun je zien hoe indrukwekkend deze nieuwe techniek is.

[gv data=”v3X5OmHXa4c”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Volgens mij is dit niet zozeer voor animatiefilms, maar eerder voor CGI en effecten in gewone films waarbij de acteur gedigitaliseerd wordt om er dan de effecten op toe te kunnen passen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *