Disney verrast met twee speciale games [video]

disney-games-alladin-the-lion-king-retro
Is het oog op massa en verzamelaars een hint?

Disney kondigde aan dat zij met een heruitgave komt van twee klassieke games. ‘The lion king’ en ‘Alladin’ zijn binnenkort weer te spelen. Zij brengt de spellen in liefst 3 varianten uit. Allereerst komt daar de nieuwe reguliere editie van de spellen. Deze zal op diverse bekende platformen, zoals Nintendo Switch, PlayStation 4, PC en Xbox One te spelen zijn. Daarnaast komt er ook een retro-retail editie voor bijvoorbeeld de Sega Genesis en Nintendo SNES

Al iets bijzonderder is de cartridge-uitgave. Ook de cartridges bevatten de nieuwste editie van de spellen, maar zijn door hun vormgeving geschikt voor de vintage spelcomputers. Daarnaast ontvang je een retro verpakking, klassiek vormgegeven handleiding en een vouwposter.

Tot slot brengt men van de cartridge-uitgave een collectors edition uit. Voor ieder spel worden er daar slechts 4.500 van uitgebracht. Deze uitgaven bestaan uit een retro-verpakking en cartridge en meer verzamelitems. 1 van de 8 uitgaves is zelfs nog exclusiever. Deze wordt namelijk voorzien van óf een gele cartridge met glow-in-the-dark elementen voor The lion king of een paarse glow-in-the-dark voor Alladin. Deze worden willekeurig verzonden naar één op de acht kopers van een verzameleditie. Een portie geluk is dan ook noodzakelijk.

De moderne versies zijn vanaf 29 oktober te verkrijgen terwijl je voor de retroversies geduld moet hebben tot het begin van het nieuwe jaar.

Nadat we al eerder aangaven dat Disney met deze uitgaven stiekem wilde plannen kan hebben voor de gaming-markt lijkt men dit nu serieus te onderzoeken door verschillende edities de markt (opnieuw) te testen. Overigens zouden deze games wel eens toekomstige collectors-items kunnen worden. Wat daarvoor belangrijk is lees je in dit artikel.

Gelukkig hebben we alvast wat beelden om jou de nieuwe games te laten beleven.

[gv data=”ko8ey8JCpP8″][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *