Disney’s streamingdienst in Nederland: dit gaat het kosten

Disney’s streamingdienst in Nederland: dit gaat het kosten
En wanneer is het beschikbaar? Je leest het hier.

We wisten dat Disney aan een eigen streamingdienst werkte en we wisten ook dat de dienst dit jaar gelanceerd ging worden. Nu heeft Disney alle informatie over zijn dienst uit de doeken gedaan. Netflix gaat er een serieuze concurrent bij krijgen, want Disney+, zoals de dienst heet, komt binnenkort ook naar Nederland!

Disney+ zal gelanceerd worden op 12 november. De dienst is beschikbaar op een smart TV, maar ook op je smartphone, laptop, tablet en gameconsole. Disney komt met allerlei apps voor dit soort platformen. Er is onder meer ondersteuning voor iOS, Android, Apple Tv, Android TV, Google Chromecast, Xbox One, PlayStation 4 en Roku. Er is eigenlijk geen manier te bedenken waarop je Disney+ niet kunt zien.

De dienst zal naast de Verenigde Staten en Canada ook gewoon vanaf 12 november in Nederland verkrijgbaar zijn. Een abonnement op Disney+ kost 6,99 per maand. Het is tevens mogelijk een jaarabonnement af te sluiten. Dat kost 69,99 euro. We zitten wat Disney betreft als Nederland zijnde in een belangrijke markt. Lang niet ieder land krijgt direct toegang tot Disney+. Het bedrijf wil de komende twee jaar gebruiken om Disney+ wereldwijd te lanceren.

Met deze prijzen is Disney+ goedkoper dan Netflix. Dit maakt het een interessant alternatief voor gezinnen met (kleine) kinderen. Het is afwachten hoe succesvol Disney gaat zijn hier in Nederland.

Lees ook: Netflix deelt opmerkelijke video op YouTube

3 reacties

 1. Netflix (UHD) & Disney+(1080p??) voor gezamelijk 21,- per maand is nog wel te doen.
  Ben heel benieuwd naar de Disney+ content. Gaan ze uitpakken of “Voorzichtig de concurrentie aan”? Geleidelijk aan elke maand net wat meer nieuwe dingen toevoegen dan Netflix bijvoorbeeld?

  • @rrrobert: Disney++ voor maar 9,99! JE LAATSTE KANS OM DE DISNEY VAULT MET 30 KLASSIEKERS TE ZIEN!!11

   Verder: Hoeveel users? (Netflix werkt erg fijn!)
   Wat zijn de kwaliteitsopties? Iedereen aan de 4K? of 1080p max voor iedereen voor 6,99 per maand?
   Hoe lang duurt het voordat we de laatste films krijgen? En gaan bioscopen de prijs dan niet omhoog schroeven?
   Zoveel vragen! Bizar hoe lang het al duurt en hoe weinig we weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *