Disney’s streamingdienst komt naar Nederland

Disney's streamingdienst komt naar Nederland
De nieuwste concurrent van Netflix komt eraan.

Het was al bekend dat Disney aan een eigen streamingsplatform werkt. Nu is duidelijk geworden dat we ook hier in Nederland aan de slag kunnen met de nieuwe dienst. Via de site van Disney+ is dat naar voren gekomen.

Volgend jaar zal de streamingdienst live gaan in de Verenigde Staten. De verwachting is dat niet lang daarna wij, inwoners van de Benelux, ook aan de beurt zijn. Netflix krijgt er een stevige concurrent bij, want Disney heeft onder meer Marvel-titels en Star Wars in huis.

Bovendien zal de Disney-content op Netflix verdwijnen en verhuizen naar het eigen platform van Disney. Dit betekent dat Netflix straks minder aantrekkelijk zal worden voor ouders met kinderen en zo sneller een abonnement nemen op Disney. Of allebei natuurlijk, al kan dat maandelijks in de papieren lopen. Spotify, Netflix, Disney, eventuele extra pakketten van televisienetwerken. Daar gaan tientallen euro’s in zitten. Disney zal dan ook met een goed programma moeten komen om Nederlandse Netflixers te overtuigen. De Amerikaanse streamingdienst is immers behoorlijk ingeburgerd in ons land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *