Designbedrijf maakt van de Nike Air Max 97 verzamelobjecten [video]

nike-air-max-97-jesus-shoe
“Jesus Shoe” is de ideale gadget voor rijke religieuze hipsters.

Het in Brooklyn gevestigde designbedrijf MSCHF kreeg inspiratie van de Nike Air Max 97. Dit is op zich geen speciale schoen en vanaf zo’n 100 euro te koop. Zij gingen echter met 20 paren aan de slag en haalden hun inspiratie klaarblijkelijk uit de bijbel. Om precies te zijn de spreuk Mattheüs 14:25:

“Tegen het eind van de nacht liep Jezus over het water naar hen toe.” bron: bible.com

Met ‘het water’ wordt in dit geval de rivier de Jordaan, die door Israël stroomt, bedoeld. MSCHF kreeg dan ook het idee om 60 cc ‘heilig’ Jordaanwater in het luchtbed van de Nike Air Max 97 te spuiten. Daarnaast verwerkten zij in de veters een metalen crucifix. Ook de binnenzool kreeg een religieuze behandeling, deze werd namelijk geïmpregneerd met wierook. Om de religieuze ervaring compleet te maken is notatie van het vers op de schoen gedrukt en is ook de doos voorzien van een religieus ontwerp. De “Jesus shoe” was geboren. Het enige minder religieuze is dat men het water met kunstmatige kleurstof heeft vermengd.

Het paar bijzondere schoenen wordt een collectors item, want er worden slechts 20 paar gemaakt. 6 van de 20 paren zijn bovendien weggegeven aan influencers. De resterende 14 paren worden niet in één keer op de markt gebracht. Om de schaarste op te drijven wordt er elke tweede en vierde donderdag van de maand een paar verkocht via Stockx, een gespecialiseerde marktplaats.

Dat de schoenen populair zijn blijkt daar wel uit de cijfers. Ze worden verkocht voor een symbolische marktprijs van $ 1.425,-. De resultaten op de site tonen dat deze voor verzamelaars meer waard zijn. De laatste sale bedroeg namelijk € 2.643,-.

Unbox Therapy kreeg een paar in handen en zoals hun naam al vermoed kon een unboxing-video niet uitblijven.

[gv data=”GxTYR6LXmAw”][/gv]

De schoenen zullen vast mooi combineren met de digitale rozenkrans als je dit jaar naar rond kerst naar het kindje Jezus gaat kijken, dat ook al digitaal aangekleed kan zijn.

Afbeelding: Stockx.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *