Dit fototoestel bepaalt wat je niet mag fotograferen

Auteur: , Geen reacties
Computah says no

Het ultieme speeltje voor ultieme hipsters, of het ultieme speeltje voor geheimzinnige overheden. Een fototoestel dat sommige plaatsen niet wil fotograferen.

Tegenwoordig zien alle toeristen eruit alsof ze Japanners zijn. Iedereen kijkt continu door een fototoestel, telefoon of zelfs een iPad. Of erger nog, iedereen loopt met een selfiestick plaatjes van zichzelf op toeristische plekken te schieten. Leuk, maar als iedereen naar dezelfde plek gaat om dezelfde foto te maken, waarom maak je de foto dan? Die is vast al eens gemaakt. Fail.

Een fotograaf en een ontwikkelaar zijn nu bezig met het ontwikkelen van een app die met behulp van gegeotagde foto’s bepaalt of je een foto wel of niet mag nemen. Klinkt als een app waar niemand op zit te wachten. Maar wacht, als je een hipster bent, dan wil je dingen doen die nog iemand heeft gedaan. Je loopt dus de hele stad af te struinen om een plekje te vinden dat nog niet gefotografeerd is, al is het maar de binnenkant van een prullenbak.

Als knipoog naar de eerste fototoestellen (camera obscura) heet dit ding de Camera Restricta. Oftewel de beperkte camera. Voor hipsters een leuk idee, maar het wordt minder lollig als overheden ermee aan de haal gaan. Dan krijg je straks ineens plaatsen die zelf via GPS aangeven dat ze niet gefotografeerd mogen worden.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).