Dit gaat easyJet het komende jaar doen

Easyjet
De luchtvaartmaatschappij van voordelige vluchten heeft een aantal vernieuwingen op de agenda staan.

Vliegmaatschappij Easyjet timmert hard aan de weg. Voor het komende jaar gaat het bedrijf dan ook innoveren. Daarnaast vinden er wijzigingen plaats als het gaat om de vloot. Op dit moment bestaat ongeveer de helft van de vloot van Easyjet uit Airbus A320’s en hebben de oude A319 vervangen. Dit voorjaar moet de vloot uit ongeveer 300 toestellen bestaan.

Daarnaast gaat easyJet meer A321 Neo’s inzetten. Deze vliegtuigen zijn een stuk stiller en zuiniger. Prettiger voor het milieu en prettiger voor omwonenden. Tegen het einde van het jaar wil easyJet 28 A321 Neo’s in de lucht hebben. Het vliegtuig kan worden gespot op Amsterdam Schiphol, maar het toestel moet ook Londen Gatwick, Glasgow, Belfast, Newcastle, Bristol, Manchester en Liverpool, Barcelona, Genève, Milaan Malpensa en Parijs Orly gaan aandoen.

Op het gebied van innovatie zit easyJet ook niet stil. In samenwerking met Wright Electric en startups uit de Verenigde Staten is het de bedoeling dat volgend jaar de eerste commerciële vlucht met een 9-zits elektrisch vliegtuig gaat plaatsvinden. Heel ruim is het niet, maar het begin is er.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *