Dit gaven we tijdens kerst uit aan apps

Lekker appjes kopen met kerstgeld
Lekker massaal appjes kopen met kerstgeld van oma

Aah kerst, de periode in eind december waarin kindeke Jesus volgens de overlevering is geboren. Het is tevens de tijd waarin we allemaal sociaal verplicht worden om geld uit te geven aan dingen die we niet nodig hebben. Dat blijkt maar weer uit cijfers van onderzoeksbureau Sensor Tower, dat concludeerde dat we wereldwijd bijna $200 miljoen aan virtuele applicaties uitgaven.

We gaven met z’n allen ruim 5% meer uit aan apps dan een jaar geleden. De grootste stijger valt onder de entertainment-categorie. Volgens het bedrijf zijn Netflix en HBO NOW onder andere verantwoordelijk voor de stijging van bijna 100% naar bijna $10 miljoen. Opvallend is overigens dat van de $196 miljoen dollar meer dan 80% werd uitgegeven aan games, terwijl nog geen vijfde van het geld werd besteed aan ‘niet-games’.

Het massale spenderen van (kerst)geld aan apps is overigens geen uitzondering, zo legt Sensor Tower uit. Niet alleen begint men in de maand december met het verkennen van nieuwe toestellen (zoals gloednieuwe Apple-producten), maar tevens wordt kerstgeld – al dan niet in de vorm van cadeaukaarten – massaal uitgegeven.

Benieuwd waar men zoal geld aan uitgaf? In dit artikel vind je de meest populaire iOS-apps van 2017. Voor de Android-gebruikers maakten we uiteraard ook een lijstje met meest populaire apps; die vind je hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *