Dit is Airspeeder, het vliegende autorace kampioenschap

Dit is Airspeeder, het vliegende autorace kampioenschap
En nee je hebt geen MDMA op, de titel klopt echt.

Een nieuwe tak van autoracen onder de naam Airspeeder is op het Goodwood Festival of Speed gepresenteerd. Een bizar nieuw kampioenschap dat draait om vliegende auto’s. Voor je stopt met lezen, dit kampioenschap moeten we wel degelijk serieus nemen. Althans, er waren genoeg hoge piefen aanwezig tijdens de onthulling. Niemand minder dan FIA President Jean Todt heeft bijvoorbeeld de presentatie bijgewoond.

Airspeeder is een initiatief van CEO Matt Pearson. Ze noemen het vliegende auto’s, maar het lijkt alles behalve op een auto. Met een concept genaamd de ‘Mk II prototype Speeder flight’ werden demonstraties gegeven. Het betreft een multicopter, voorzien van acht 50kw motoren die 60-inch grote propellors aandrijven. Een lithium-ion batterijpakket van maar liefst 500kw brengt de 250 kg wegende auto in de lucht.

Voor de races, die in 2020 van start moeten gaan, wordt het principe van de Formule E gehanteerd. De deelnemende Airspeeders zijn voorzien van sensoren die voorkomt dat de auto’s in de lucht kunnen botsen. Eenmaal op volle power is een topsnelheid van 200 km/u mogelijk.

Gaan we naast de traditionele autosporten en het vooruitstrevende Formule E straks ook naar deze nieuwe tak van sport kijken? Check het concept in de video hieronder en oordeel zelf.

[gv data=”7ke7Md-wrJI”][/gv]

14 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *