Dit is de beste slimme rookmelder

Een must in elk huishouden!
En het is een must in elk huishouden!

Een rookmelder is een apparaat dat elk huishouden nodig heeft. Het houdt je veilig en zorgt ervoor dat je gewaarschuwd wordt als er brand is, behalve als je niet thuis bent.

Het bedrijf Nest, bekend van de slimme thermostaat, heeft een slimme rookmelder op de markt gebracht. De rookmelder waarschuwt je overal waar je telefoon verbinding heeft met het internet.

Verder wordt je eerst rustig gewaarschuwd, bijvoorbeeld als je iets laat aanbranden in de keuken. Je kunt daarna het alarm uitzetten via je smartphone, waardoor je dus niet meteen opgeschrikt wordt door geluid.

Verder zijn de tijden waarop je midden in de nacht wakker werd van een lege rookmelder voorbij. De Nest Protect rookmelder laat het vanzelf weten wanneer er iets mis is, door een groene of gele kleur te laten zien. En deze meldingen kun je ook weer uitzetten.

De slimme rookmelder weet precies in welke kamer gevaar is en kan zich zelfs verbinden met alle rookmelders in huis, om je te laten weten dat je het huis uit moet.

De sensor van de Protect rookmelder kan koolmonoxide, hitte, vochtigheid, kamerbezetting en omgevingslicht detecteren. Het heeft zelfs een speciale sensor om heftige branden nog sneller te detecteren dan traditionele rookmelders.

En misschien is nog wel het belangrijkste dat de Protect rookmelder zichzelf elke 200 seconden test. Zo weet je zeker dat alle functies het doen en dat je veilig bent. Ook test de rookmelder zijn geluid een keer per maand. Je kan dit vergelijken met het luchtalarm, om te kijken of dat nog werkt.

Mocht je dus genoeg hebben van de traditionele rookmelder die je midden in de nacht wakker maakt omdat de batterijen weer op zijn, dan is het tijd om een slimme rookmelder aan te schaffen. Of je kunt deze slimme batterij kopen, om je traditionele rookmelders in slimme rookmelders te veranderen.

Nog geen reacties

  1. Mist een aantal functies die mijn Somfy rookmelder icm tahoma systeem wel heeft: bij brand rolluiken automatisch omhoog sturen, alle (hue) verlichting aan en voor-ingestelde contacten waarschuwen dmv push berichten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *