Dit is de Galaxy Gear 2, vaarwel lelijke schroeven


Samsungs slimme horloge krijgt een opvolger, en dit zijn daarvan de eerste pixels. Vergrootglas in de aanslag svp.

UPDATE 16:08: betere foto toegevoegd.

Samsung zal op het Mobile World Congress in Barcelona volgende week niet alleen de nieuwe Galaxy S5 tonen, er wordt ook een opvolger van de Galaxy Gear gepresenteerd. Er gaan geruchten dat de polsgadget op Tizen draait, het eigen besturingssysteem van Samsung, en niet op een afsplitsing van Android zoals bij huidige Galaxy Gear het geval is.

Daarnaast claimde Zdnet onlangs dat het horloge een gebogen OLED-scherm zou krijgen, maar op deze miniatuurafbeelding van @evleaks is dat niet duidelijk te zien. Afgaande op de pixelbrei zeggen we voor nu: nope, geen gebogen scherm.

Volgens @evleaks gaat het hier om de Galaxy Gear 2 en de Galaxy Gear 2 Neo. In welk opzicht de Neo intern anders is dan de reguliere Gear 2, is nu niet bekend. De term ‘Neo’ gebruikt Samsung wel vaker voor goedkopere edities, dus in die hoek zullen we het moeten zieken. Wel zien we uiterlijke verschillen, zoals een behuizing met meer hoeken en een andere knop onder het scherm. Samsung heeft er gelukkig ook voor gezorgd dat de vier zichtbare schroefjes zijn verdwenen. Daarmee verdwijnt het prototype-gevoel van de eerste generatie hopelijk enigszins.

Galaxy Gear 2

Ter vergelijking: hieronder de huidige Galaxy Gear, die geen knop onder het scherm heeft.
Galaxy Gear

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *