Dit is de goedkopere Huawei P30 Lite

Dit is de goedkopere Huawei P30 Lite
De goedkoopste in de nieuwe P30-reeks van Huawei.

Gister kondigde Huawei tijdens een event in Parijs de nieuwe P30 en P30 Pro aan. Niet getoond op de show, maar vandaag wel opgedoken is de P30 Lite. Qua uiterlijk lijkt de Lite sterk op zijn grotere en duurdere broers, maar er zijn een aantal belangrijke verschillen. De smartphone is te zien in onder nadere Canadese en Aziatische webwinkels.

De P30 Lite komt met een langzamere Kirin 710-soc en een kleiner 6,15-inch scherm. De smartphone draait op een resolutie van 2312 x 1080 en beschikt niet over vier, maar drie cameralenzen. Waar zijn grotere broers een 40-megapixel camera hebben, moet de P30 Lite het stellen met maximaal 24 megapixel.

Verder beschikt de P30 Lite over een batterij met een capaciteit van 3.340mAh, is er een 3.5mm ingang aanwezig voor je bedrade oortjes en heeft Huawei een vingerafdrukscanner op de achterkant van de smartphone geplaatst.

In de Canadese webshop staat geschreven dat het toestel 430 CAD gaat kosten, dat kom neer op zo’n 285 euro. De release zou op 10 april zijn. Het is nog niet bekend wat de Nederlandse prijs van de P30 Lite gaat zijn, daar horen we ongetwijfeld binnenkort meer over.

Dit is de goedkopere Huawei P30 Lite
Dit is de goedkopere Huawei P30 Lite

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *