Dit is de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus

iPhone 7
Lees alles over de nieuwe iPhone’s!

Apple faalde hard door tijdens de keynote al een teaserfilmpje van de iPhone 7 op Twitter te posten. Binnen enkele minuten werd de post weer verwijderd. In het bericht stond onder andere al dat de iPhone 7 waterbestendig is, beschikt over stereo-speakers en een langere batterijduur krijgt.

Maar goed, na de aankondiging van de Apple Watch 2 is het dus tijd om het te hebben over de nieuwe iPhone. Cook begon zijn praatje met het feit dat er al een miljard iPhones zijn verkocht. Dan mag ontwerper Jony Ive z’n marketingpraatje houden over het nieuwe toestel.

2

“The best iPhone we have ever made.” Je verwacht het niet. De iPhone 7 heeft een nieuw design gekregen, maar zoals al werd verwacht is het een evolutie in plaats van een revolutie. De smartphone komt in het zwart, glanzend zwart (nieuw!), goud, zilver en roségoud. De thuisknop is opnieuw geeëngineerd met de toevoeging van de Taptic Engine, wat de drukgevoeligheid ten goede moet komen. Het toestel is stof- en waterbestendig. Eindelijk.

1

3

Camera
Een ander belangrijk nieuwtje is natuurlijk de veelbesproken camera. De reguliere 7 krijgt een single 12-megapixel camera. De 7 Plus een dubbele 12-megapixel camera met dubbele optische zoom, daardoor kun je veel beter inzoomen. Je kunt digitaal tot 10x inzoomen en volgens Apple is de foto nog steeds haarscherp.

Zowel de 7 als de 7 Plus krijgen optische stabilisatie. De selfie-cam (facetime) betreft nu een 7 megapixel HD-camera. De techgigant introduceert ook nieuwe fotografie-functies zoals Portret: een gezichtsfoto maken met een onscherpe achtergrond (depth of field). Dit kan dankzij de dubbele camera op de 7 Plus.

camera

Het scherm is ook ietwat verbeterd. Volgens Apple is het display 25 procent scherper en moeten kleuren beter worden weergegeven in vergelijking met de 6s.

iPhone 7

Audio
De iPhone krijgt stereo-speakers. Apple belooft betere geluidskwaliteit en de volume kan nu ook twee keer zo hard. De headphone-jack verdwijnt, maar via een dunne lightning adapter kun je alsnog op de ‘ouderwetse’ manier muziek luisteren. Deze adapter wordt meegeleverd in de doos samen met de Lightning EarPods bij aanschaf van een iPhone 7 of 7 Plus. Apple introduceerde ook AirPods: draadloze dopjes die als accessoire verkrijgbaar zullen zijn. Meer info daarover lees je in dit artikel.

iPhone 7

Performance
De iPhone 7 en de 7 Plus krijgen de nieuwe A10-processor. Een processor met vier kernen die moet zorgen voor onder andere meer efficiëntie. Op deze manier wordt de batterij minder belast en gaat het toestel dus langer mee op een volle lading. De A10-chip is in staat om console graphics van een game naar de iPhone te brengen, aldus Apple. De A10 heeft 40% snellere cores dan de A9-chip in de iPhone 6s. De GPU zou 50% sneller zijn dan die in de vorige generatie iPhone.

De batterij gaat gemiddeld een uurtje langer mee in vergelijking met de vorige iPhone. Niet echt schokkend, jammer.

A10

iPhone 7

7 Plus

Met de aankondiging van de nieuwe iPhone’s worden de iPhone 6s en 6s Plus goedkoper. De iPhone 7 en 7 Plus worden leverbaar met 32GB, 128GB en 256GB. Die laatste is nieuw, zoals we al besproken. De 6s zal niet meer leverbaar als 16GB, ook hier is 32GB het nieuwe instapmodel. De nieuwe iPhone 7 is vanaf 9 september in Nederland te bestellen.

iPhone

De nieuwe iPhone krijgt uiteraard ook iOS 10, welke vanaf 13 september beschikbaar is voor andere apparaten. Meer informatie daarover lees je HIER.

UPDATE: we hebben inmiddels ook een vergelijking van de iPhone 7 en de Galaxy Note 7.

7 reacties

  1. Ik ben helemaal fan van de iphone, prachtig vind ik ze. Als Apple gebruiker kijk ik dan ook altijd uit naar het moment dat er een nieuwe iPhone komt. De iPhone 4 was geweldig wat heb ik daar een plezier van gehad. De iPhone 5 had een iets groter scherm perfect, die moest ik ook meteen als eerste hebben. En toen kwam de 6…. en nu de 7….. (de s versies zie ik niet als nieuwe modellen). Ik vraag me al meer dan twee jaar af, waar is de vooruitgang gebleven. Ik gebruik nog steeds mijn oude 5 en hoop echt dat er volgend jaar (10 jaar iPhone) iets spectaculairs komt want anders wordt de iPhone 5 pas vervangen wanneer hij compleet de geest heeft gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *