Dit is de meest gespeelde racegame op de PlayStation 4

Dit is de meest gespeelde racegame op de PlayStation 4
Geen Gran Turismo Sport en ook geen Project Cars.

Wat speel jij vaak als het aankomt op racegames op de PlayStation 4? Er is een kans dat Driveclub naar voren komt, of dat je de game in elk geval hebt geprobeerd. Driveclub is namelijk de meest gespeelde racegame op de PS4 met 10,5 miljoen spelers. Dat blijkt uit cijfers van Gamstat.

Op de tweede plaats volgt Need for Speed met 9,46 miljoen spelers en als derde Gran Turismo Sport met 6,6 miljoen spelers. Driveclub is zeker niet de allerbeste racegame die je kunt spelen op de PS4. Toch valt er een verklaring voor te vinden. Het spel werd in 2013 samen met de PlayStation 4 aangekondigd. Het was hét paradepaardje van de PS4 en voor een lange tijd de enige racegame op de destijds nieuwe console. Daarnaast kende het racespel veel uitbreidingen met onder meer de mogelijkheid om te racen met motorfietsen.

De kans is klein dat er een Driveclub 2 gaat komen. Het spel werd ontwikkeld door Evolution Studios. De gamestudio werd in 2016 gesloten door Sony. Dat Need for Speed op nummer twee staat laat zien dat arcade racers nog altijd populairder zijn dan serieuzere racegames zoals Gran Turismo en Project Cars.

[gv data=”ny3JYGXCmFg”][/gv]

Nog geen reacties

 1. Ik was altijd Forza speler, totdat ik een PS4 kreeg van iemand. Nou ik meteen Gran Turismo gekocht en moet eerlijk zeggen dat ik liever Forza speel. GT is zo complex te spelen met controller dat wanneer je eindelijk een beetje op niveau komt je merkt dat je tegen de beperkingen van de controller aanloopt. Ik heb weinig zin om een stuurtje aan te schaffen voor een game…
  Zonde want er zit wel veel potentie in GT.

  • @gebruikersnaam3: Ik vind Forza 7 zoveel beter rijden dan Gran Turismo met controller. Met GT kan je op een recht stuk eigenlijk nooit recht rijden met een controller, je bent altijd links rechts aan het tikken en bochten insturen is ook niet geweldig. Ik speelde vroeger altijd GT op de PS, toen een tijdje niks, toen weer GT op de PS4 en nu Forza 7 op de PC. Forza speelt zoveel lekkerder, maar de game modes in GT vind ik weer veel leuker. Moeilijk moeilijk… maar ik ga toch ook liever voor de Forza race ervaring.

   • @ukbob: Hangt er van af wat je wilt. Arcade als NFS en dergelijke heb ik niks mee. Maar Project Cars 2 en Gran Turismo zijn wel de games die je moet hebben als het gaat om simulatie.

   • @ukbob: Gran Turismo is een goede instapper. Beetje combi van arcade/sim.
    Project Cars is wat meer hardcore, Assetto Co niet veel gespeeld maar voelt wel nog een stuk moeilijker aan dan Project Cars.

    Dirt voor rally. F1 games nooit gespeeld maar volgens mij ook wel prima, ben zelf meer van de touringcar/lmp series.

    Mega arcade maar laatst OnRush ondekt, was gratis op PS+. Beetje BurnOut achtige game, gewoon hersenloos rammen, wel lachen.

 2. Heb NFS Payback ondertussen al grijs gespeeld en nog is het een leuke game om zo af en toe een paar ronden lekker onserieus te racen ter ontspanning. Jammer dat er geen updates (dlc) meer uitkomen.

 3. Ik heb het thuis liggen, al tijden, ooit een keer gespeeld maar het is het allemaal net niet. Kort daarna heb ik een Xbox One gehaald en Forza..zegt verder genoeg.

  Maar kennelijk wil de nieuwe generatie dit spel wel spelen en kan die deze wel waarderen..bijzonder wel.

  • @smoked: eigenlijk moet je deze game vergelijken met Forza Motorsport 7, Horizon 4 is een openworld game en heel erg anders.

   Maar je hebt gelijk, ik speel veel Horizon 4 de laatste tijd en het is vermakelijk. De graphics, autoselectie en wekelijkse updates zijn heel gaaf. Maar de game heeft een paar prominente nadelen. Vooral het feit dat sommige auto’s exclusief zijn, je kunt ze alleen uit wheelspins e.d. krijgen. Nou heb ik er een sport van gemaakt om ze allemaal te sparen, maar ik vind het raar. Je zou toch gewoon vrij moeten zijn in de auto’s die je koopt? De pijn en moeite die ik heb gedaan om een 2018 Porsche Cayenne te bemachtigen is ongelofelijk.

   Ook missen er een paar auto’s die in theorie met de Car Pass toegevoegd hadden kunnen worden. Kijk, ik vind zo’n Opel Kadett of een McLaren 650S Spider wel tof, maar er missen een paar gloednieuwe supercars en wat auto’s uit Motorsport 7. Waar zijn bijvoorbeeld de McLaren 600LT en Huracán Performante? Waar zijn de nieuwe(re) Audi’s, zoals de nieuwe RS3 (Sedan), nieuwe RS5, nieuwe RS4? Zelfde geldt voor Mercedes, totaal geen AMG SUV’s, geen C63 AMG Estate, geen nieuwe E63S 4MATIC? BMW zie ik nog door de vingers, daar ik graag een nieuwe M3 CS zou zien, hebben ze wel de M2, M4 (GTS) en de nieuwe M5.

   Oh ja, en in een game waar SUV’s wél nuttig zijn, zou ik graag de Volvo XC90 zien. Hij zat al in FM7, waar is hij nu?

   Verder een leuke game hoor, maar als je inzoomt op het aspect ‘500+ auto’s met nieuwe auto’s elke week’, betekent dat niet dat je moet verwachten dat ALLES in de game zit. Er zit veel spul in wat mij en vele anderen in de community gestolen kan worden, terwijl het een en ander ook mist. Je moet je voorstellen dat er sinds de laatste update de mogelijkheid is om de Car Pass McLaren 650S met het dak open te rijden. Daarvoor was hij permanent gesloten en had je dus geld betaald voor een tweede 650S waarvan het dak niet eens openkan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *