Dit is de Microsoft Surface Mini die nooit gemaakt is

Surface Mini
Het mysterieuze mini-model heeft het daglicht nooit gezien… tot nu.

Het was 2014 toen Microsoft plande om een kleine variant van hun tablet, de Surface Mini, uit te brengen. Apple had hun relatief succesvolle iPad mini en Microsoft wilde diezelfde markt betreden. Uiteindelijk verdween het mysterieuze model van de radar, totdat Windowscentral het nooit uitgegeven model in handen kon krijgen.

Op het eerste gezicht lijkt de Surface Mini gewoon op een Surface Pro 3, maar dan wat kleiner. Met een tweede blik blijkt dat er wat bijzondere keuzes zijn gemaakt. Zo behuisd een zachte, vilt-achtige stof de casing van de Mini. Althans, de casing hoort bij de Mini; Zit zelfs vast aan de Mini. De zachte niet verwijderbare behuizing bevatte een ingebouwde ‘kickstand’ aan de achterkant en ietwat gebogen randen voor gemakkelijk gebruik van een pen.

Specs
De specs van de nooit uitgekomen 8-inch Surface zijn voor die tijd niet eens zo gek. Zo zou de Mini onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 800 processor, 1 GB RAM en een solide Adreno 330 videokaart krijgen. Wat betreft slots zou de Surface Mini uitgerust zijn met een Micro-USB-aansluiting, een USB-OTG-aansluiting (voor muis, toetsenbord etc.), jack-ingang en een microSD-lezer voor het uitbreiden van het interne geheugen van 32 GB.

Of de Surface Mini uiteindelijk had kunnen concurreren met de iPad mini zullen we nooit weten. Volgens Ubergizmo zou het model daarentegen niet op het laatste moment geschrapt zijn vanwege hun uitzonderlijk succesvolle concurrent. Zo zou toentertijd de nieuwe CEO Satya Nadella het apparaat als ‘niet anders genoeg’ bestempeld hebben in vergelijking met de competitie.

Eén reactie

  1. 1 Surface is al genoeg uitdaging in de marketing (en kosten drukken).
    Zodra de Surface een bekender -Gezicht heeft, zullen andere modellen veel gemakkelijker mee liften, en hoef je met een “mini, slim, lite ,s, etc” subnaam ook niet veel extra marketing uit te oefenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *