Video: Jeremy Clarkson toont nieuwe Amazon-bezorgdrone

Amazon Drone
In een reclamespot met Jeremy Clarkson presenteert Amazon zijn nieuwste vliegende bezorger.

Het eerste dat opvalt aan de laatste versie van de Amazon-drone is het bijzondere ontwerp: het ziet er niet exact uit als een quadcopter, maar lijkt eerder een soort hybride design. Het feit dat Amazon de moeite heeft genomen een promo met Jeremy Clarkson op te nemen, zou aan kunnen geven dat het bijna zo ver is dat men de drone daadwerkelijk in wil gaan zetten.

Als we het filmpje mogen geloven is bezorging door de drone een kwestie van tijd. Hij stijgt verticaal op, komt tot maximaal 120 meter, en vliegt horizontaal verder. Hij zou daarbij afstanden tot 24 kilometer kunnen afleggen en volgens Amazon handig genoeg zijn om obstakels op zijn pad te ontwijken.

Amazon is al twee jaar bezig met de drone en wil dat deze in de toekomst pakketjes binnen een half uur bij de klant aflevert. Wanneer het bedrijf de drones daadwerkelijk in gaat zetten is nog niet bekend – net als in hoeverre de Amerikaanse overheid, meer specifiek de Federal Aviation Authority, deze vorm van bezorging toe gaat staan. In een land als Singapore worden drones al ingezet bij het bezorgen van de post.

[gv data=”MXo_d6tNWuY”][/gv]

23 reacties

  • @martinus: amazon is zijn werkgever… dat vooropgesteld.

   en commercieel exploiteren? alsof hij principes overboord moet zetten voor deze reclame. hij zal er fors voor betaald worden.

   als mijn baas wil dat ik in een promo-filmpje voor het bedrijf moet verschijnen dan heb ik daar ook weinig van te vinden. maar jij werkt blijkbaar niet ofzo? 😉

   • @rnej: Mijn werkgever is dagelijks, of misschien zelfs wel in elk reclameblok dat je op tv ziet, te zien met een battalionnetje van diverse acteurs die jou vertellen wat je graag wilt horen.

    Maar wat mij betreft moet/hoeft Clarkson dit niet te doen, de technologie is interessant genoeg om zonder Jeremy geïntroduceerd te worden.

    Hij heeft het imago dat die zegt wat die zelf wilt, met humor en weinig zin om zich te houden aan sociale conventies. Nu lepelt die gewoon als een robot, of goedkope acteur op wat de marketeers willen dat die zegt.

    Als ik zou mogen kiezen, ga ik liever voor de rebelse onafhankelijke auto criticus die ook kritisch is naar z’n werkgever, dan een acteur die 1:1 voorleest wat de PR afdeling voorleest.

    • @martinus: uhu. dat ben ik wel met je eens, dat hij niet de clarkson is die we graag willen zien.

     clarkson kennende heeft hij daar schijt aan en zijn management zorgt er echt wel voor dat er van exploitatie geen sprake is, en dat hij straks een nieuwe auto kan uitkiezen van z’n bonus..

     • @rnej: Volgens mij spreken wij over verschillende soorten van exploitatie.

      Ik heb het over de uitbating van JC’s onafhankelijke autonome reputatie, iets dat die bezit en in jaren heeft opgebouwd door een eigenzinnige auto recensent te zijn en nu toch langzaam verliest door als een robot amazon’s marketing verhaal voor te lezen.

      Gelukkig kan ik je wel ontzorgen als je bang bent dat JC werkt onder de arbeids omstandigheden van 14 jarige meisjes bij je favoriete chinese androidphone fabrikant. Jeremy wordt goed betaald, en al maakt die lange uren, tegenwoordig kan die ook steak krijgen na een dag hard, lang werken. Arbeidsomstandigheden en voorwaarden zullen dus meer dan prima zijn.

      Alleen het ter grabbel gooien van zijn eigen waardigheid, blijft een beetje zonde, je zou toch denken dat de beste man dat niet nodig heeft.

    • @martinus: “…Millie’s big football match, and to be clear that is the sort of football you’re playing with your feet”.

     Dat is een tekst die overduidelijk niet door een Amerikaanse marketeer geschreven is, maar gewoon door JC zelf. Natuurlijk, hij wordt betaald om een reclamespotje in te spreken dus hij zal het product zelf niet afkraken.

  • @martinus: Bij de familie Clarkson moet ook brood op de plank, dus als een bedrijf als Amazon hem wil inhuren voor reclamespotjes en daar ruim genoeg voor betalen, dan is Jeremy zakenman genoeg om dat gewoon te doen.

   Niemand weet hoe de deal tussen het Top Gear-viertal en Amazon in elkaar steekt, maar gezien het commerciele karakter van Amazon lijkt het mij stug dat dat Clarkson niet op de een of andere manier (ruim) betaald wordt voor het acteren in commercials.

   Voor Amazon heeft dat uiteraard ook grote voordelen: als dit spotje was gemaakt met de eerste de beste tellsell-acteur zou die door lang niet zoveel mensen gezien zijn.

  • @martinus: Zo kun je het ook zien. Maar ik denk eigenlijk dat Amazon er ook baat bij heeft om Clarkson de komende tijd sterk aan Amazon te linken in de aanloop naar de nieuwe show van hem, May en Hammond. Voor de meer doorgewinterde autofanaat natuurlijk niet nodig, maar voor het mainstream publiek misschien wel.

   Daarnaast, met een figuur als Clarkson is zo’n spotje een stuk leuker kijken dan een of andere manager van de webshop van Amazon.

  • @kenner: daar zullen ze vast wel iets op bedenken. Dat je een melding krijg als die drone een paar meter boven de landingsplek hangt te zweven en op een bevestigingsknop moet klikken om de daling en drop off in te zetten

 1. Nog geen enkele “on topic” reactie…
  Here Goes;
  Knappe techniek! Zal natuurlijk vooral buiten de stad werken, aangezien je zoals jn de film te zien is zelf het landingsgebied moet aangeven en dat ding nogal plek nodig heeft..

  Nu kijken we er nog raar van op, over een jaar of 5 à 10 is dit de normaalste zaak van de wereld (en hebben we een Top Gear op de BBC en een Clarkson-Hammond-May programma op Amazon!)

  • @ukbob: Ik vind hetgeen vertoond is niet echt verrassend. Er blijven een hoop vragen onbeantwoord. Wat gebeurd er als mensen op de drones gaan schieten (in de VS niet ondenkbaar), heeft Amazon daar iets op verzonnen? Wat gebeurd er als meerdere diensten (UPS DHL noem maar op) ook met drones gaan vliegen en ondertussen ook nog alle hobby drones rondvliegen, hoe gaat de drone navigeren, hoe houdt de drone contact met de thuisbasis en zijn er genoeg radiokanalen beschikbaar om dit allemaal goed te kunnen monitoren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *