Dit is de nieuwe Google Pixel

Google Pixel heeft 3 kleuren
Eindelijk heeft Google de Pixel gelanceerd. Nieuwsgierig naar de specs?

De Pixel-telefoon is gemaakt van aluminium en verschijnt in 5 en 5,5 inch. Op de achterkant zit een vingerafdrukscanner en een camera van 12 megapixel. De batterijduur is fantastisch volgens Google… En als de de telefoon leeg is, kan hij ook snel worden opgeladen.

Zo ziet de Google Pixel er uit

De Pixel heeft een prominente plek ingeruimd voor Google Assistent. Deze assistent zit ook in chat-app Allo en in de slimme speaker Google Home. Google Assistent kan bijvoorbeeld de agenda bijhouden, maar vooralsnog spreekt hij alleen Engels.

Volgens Google heeft de Pixel de beste camera ever. De camera in de Pixel heeft volgens Google een score van 89 behaald in de toonaangevende test van DxOMark. Dat is de hoogste score die een mobiele camera tot nu toe heeft genoteerd.

Je maakt prachtige foto's met Google Pixel

Google heeft z’n eigen technologie volledig geïntegreerd in de Pixel. Zo is Google Photos de standaard foto-app en als je de Pixel gebruikt, heb je ongelimiteerde opslag (in Google Photos).

Onbeperkte opslag bij Google Photos met Google Pixel

De camera-app heeft enkele bijzondere functies zoals een slimme burstmodus en een HDR-modus die standaard aan staat. Hierbij maakt de camera bij slechte lichtomstandigheden meerdere foto’s en worden deze automatisch gecombineerd. Dat moet resulteren in minder ruis en minder bewegingsonscherpte, terwijl zowel lichte als donkere delen goed belicht moeten worden. Volgens Google reageert de camera op de Pixel-smartphones sneller dan die op alle andere toestellen.

De Pixel-telefoons zijn er in drie kleuren: zwart, wit en blauw. Een Pixel kost 649 dollar. Hoe duur het toestel in Nederland wordt, is nog niet bekend. Ook is nog niet duidelijk wanneer de Pixel te koop is in Nederland. Hieronder de specificaties van de Google Pixel.

Dit zijn de specificaties van de Google Pixel

Mocht je willen overstappen van een iPhone naar een Google Pixel, dan heeft Google een adapter die alle informatie naadloos overzet.

De smartphone wordt gemaakt door HTC, maar dat wordt nergens vermeld. Met de nieuwe slogan ‘Made by Google’ slaat Google een nieuwe koers in waarbij meer nadruk ligt op Google als maker van zowel de hardware als de software dan bij eerdere Nexus-smartphones het geval was.

[gv data=”jAG8XEW7KiE”][/gv]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *